Praznično potovanje iz vrtca Mala Nedelja v prleško prestolnico

Obiskali so Policijsko postajo, knjižnico in drsališče

Prlekija-on.net, sreda, 14. december 2016 ob 19:48
Otroci iz vrtca Mala Nedelja v Ljutomeru

Otroci iz vrtca Mala Nedelja v Ljutomeru

V mesecu novembru in še v začetku decembra, smo v naši skupini (4 – 6 let, oddelek v hotelu Grozd) v okviru tematskega sklopa spoznavali uniformirane poklice. Svoj poklic policistke je prišla predstavit tudi gospa Renata Kosi, mama deklice, ki je v naši skupini. Prijazno nas je povabila, da si pridemo v Ljutomer še v »živo« ogledat njihovo postajo, kjer je zaposlena.

Tako smo se v petek, 9. 12. 2016 z avtobusom odpravili izpred vrtca in pred Policijsko postajo Ljutomer sta nas že pričakala gospa Renata in gospod Robert Kosmajer, ki je bil tudi naš glavni vodič in animator. Ogledali smo si večina prostorov, spoznali delo policistov, bilo je zanimivo in edinstveno doživetje. Hvala za čudovito izkušnjo. Nato smo se odpravili še v Mestno knjižnico Ljutomer, kjer nas je prijazno sprejela gospa Sandra Šömen, ki nam je razkazala celotno knjižnico, muzej in likovna dela Ante Trstenjaka. Prebrala pa nam je tudi zelo lepo praznično pravljico. Tudi njej in vsem ostalim zaposlenim, hvala.

Na poti proti avtobusni postaji, kjer nas je že čakal avtobus, pa smo se ustavili še pri drsališču, kjer nas je prijazni gospod, ki je tam zaposlen, povabil, da kot prvi obiskovalci, pred uradno otvoritvijo, z njegovo pomočjo preizkusimo led. Bilo je enkratno, hvala. Iz naše prleške prestolnice smo se vračali nazaj v naš vrtec, polni lepih vtisov in čudovitih spominov.

Vzgojiteljica Monika Kohek


Več v Najmlajši