Rastimo skupaj

Letni posvet slovenskega mladinskega sektorja, ki ga organizira Urad RS za mladino, Mladinski svet Slovenije ter Mreža MaMa v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana

Prlekija-on.net, sreda, 14. december 2016 ob 23:22
Minuli petek je potekal pripravljalni posvet prleškega mladinskega centra in ljutomerskega mladinskega sveta, kjer so oblikovali stališča in imenovali predstavnike obeh organizacij, kateri se bodo udeležili v sredo in četrtek, 14., 15. decembra 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani letnega posveta slovenskega mladinskega sektorja, ki ga organizira Urad RS za mladino, Mladinski svet Slovenije ter Mreža MaMa v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

Na dvodnevnem nacionalnem posvetu bo tako govora o dvigu kakovosti dela v mladinskem sektorju in razvoju mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni. Po besedah prleškega udeleženca Rudolf Ludvika iz Male Nedelje je nesprejemljivo, da se zdaleč največ sredstev za delovanje mladinskih struktur potroši v samem centru države medtem ko naša demografsko ogrožena področja in periferija Slovenije na mladinskem področju (in še kje) vidno životarijo in prejemajo drobtinice EU ter državnega sofinanciranja dejavnosti. Drugi udeleženec Drago Vaupotič iz Ljutomera pa je opozoril, da se nesluteno krepi in širi javni sektor ter močno zanemarja, tudi v sofinanciranju vlaganja v človeške vire, nevladni sektror in mladinske lokalne strukture. Nesprejemljivo je, da imamo v Pomurju po malem več mladih v tujini (Avstriji) kot v svoji lastni, domači državi. Če se bo to tako nadaljevalo, potem tudi "politikov" v Ljubljani več ne rabimo. Pričakovati je burno razpravo v Ljubljani, sicer pa tamkajšni osrednji letošnji mladinski dogodek poteka pod geslom RASTIMO SKUPAJ.

tekst: MCP
foto: URSM


Več v Kultura in izobraževanje