Folklorna skupina Podkev pripravila pravi folklorni spektakel

Folklorni večer so poimenovali »Skozi mlade oči«

Špela Borko, torek, 20. december 2016 ob 22:38
Folklorni večer Skozi mlade oči

Folklorni večer Skozi mlade oči

Folklorna skupina Podkev, ki kot sekcija deluje v Kulturno turističnem društvu Miklavž pri Ormožu, je v soboto, 17. decembra pripravila prireditev, ali bolje rečeno, pravi folklorni spektakel, poimenovan »Skozi mlade oči«.

Vodja folklorne skupine je Leonida Novak, pri letošnjih folklornih postavitvah in priredbah pa so ji pomagali tudi plesalci Marko Kolarič, Aleš Lukman, Uroš Hlebec in Luka Štampar. Celotno prireditev je spremljal filmček, katerega je posnel in zmontiral Aljaž Šimunič.

Folklorna skupina se je predstavila s plesi Vzhodne Štajerske (Sva pevala, sva vriskala), koroškimi plesi (Kolo vrtet), štajerskimi plesi (Vstani gor) in plesi iz Prekmurja (Prekmurski pozdrav).

V goste so povabili Kolednice iz Šaleškega folklornega društva Velenje z vodjo skupine Leo Krt, folklorno skupino vrtca OŠ Miklavž pri Ormožu z vodjama Renato Šimunič in Janjo Kocjan ter folklorno skupino Kopaničiar iz Slovaške z vodjo Eleno Ptáčková. Folklorna skupina Kopaničiar se je predstavila s plesi iz področja Myjava in poleg domačinov navdušila obiskovalce.

Na koncu prireditve so obiskovalce nagovorili ravnatelj OŠ Miklavž pri Ormožu, Vlado Hebar, predsednik Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu, Emil Trstenjak in podžupan občine Ormož, Mirko Novak.

Foto: Marjan Dovečar


Več v Kultura in izobraževanje