»Beri z menoj«

Povabilu se je odzvala tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba

Prlekija-on.net, sreda, 21. december 2016 ob 11:22
Beri z menoj

Beri z menoj

Mesec december, čas pričakovanj, nam vsem prinaša željo po druženju in povezovanju. Tako smo se na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer odločili, da v okviru šolskega projekta »Beri z menoj« medse povabimo goste, ki bodo skupaj z našimi učenci brali zgodbe, literarno poustvarjali, izdelovali voščilnice … Našemu povabilu so se odzvale učenke 7. a OŠ Ivana Cankarja Ljutomer z razredničarko go. Jano Dovnik, članice Bralnega kluba Ljutomer, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in ga. Karmen Lah ter učenke 9. b OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

»Bralci zgodb« so sami izbrali knjige, ki so jih prebrali našim učencem, sledil je razgovor o vsebini prebrane knjige in likovno poustvarjanje. Namen projekta je bil predvsem druženje in spoznanje vsem – tako sodelujočim bralcem kot učencem – da nas drugačnost povezuje in notranje bogati.

V času, ko naj bi si vsi na nek način prizadevali, da bi si vzeli čas drug za drugega, je še kako pomembno, da ga namenimo ljudem, otrokom, bližnjim … ki jim to res veliko pomeni.

Knjiga je bila naša povezovalka, zgodba naša učiteljica, beseda naša prijateljica, domišljija pa naša pot. Veseli smo, da nam je uspelo, zato kličemo: »Beri z menoj tudi TI!«

Metka Sobočan Sarjaš


Več v Kultura in izobraževanje