Petrolova »energija« mami samohranilki štirih otrok

Trije Petrolovi servisi z radgonskega območja pomagali družini v stiski; Iz Petrola v humanitarne namene kar 400.000 evrov

Prlekija-on.net, petek, 23. december 2016 ob 12:48
Petrolova donacija mami samohranilki

Petrolova donacija mami samohranilki

Podobno kot že nekaj minulih let, je tudi ob letošnjih konec letnih praznikih in s tem decembrom, mesecem upanja in obdarovanja, na sedežu Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Gornja Radgona, potekala krajša slovesnost, ki bo zlasti mami samohranilki iz Apaške doline, ki skrbi za štiri otroke stare od pet do 14 let, ostala v nekoliko prijetnejšem spominu. Trije Petrolovi bencinski, ki delujejo na širšem radgonskem območju so jim namreč preko OZ RK Gornja Radgona, s 600,00 evri pomagali, saj družina mame, treh osnovnošolcev in enega otroka, ki obiskuje vrtec, živi v hudi socialni stiski, in tudi skromnejša pomoč jim bo dobrodošla, kajti vsak cent večkrat obrnejo preden ga porabijo. Pomoč jim sicer ne bo namenjena za praznična darila, temveč bodo nakupili najpomembnejše življenjske potrebščine, del pomoči bodo namenili za štedilnik s pečico, saj obstoječega sploh ne morejo več uporabljati. Če bo kaj ostalo pa bo potrebno nameniti za plačilo zaostalih položnic za vodo, elektriko ipd.

Podobno kot v minulih petih letih, je tudi tokratna pomoč strogo namensko izročena omenjeni družini iz občine Apače, ki se težko preživlja. Predstavniki - poslovodji bencinskih servisov Črnci (Stanko Vrabl), Gornja Radgona (Severin Pfefer) in Radenci (Miran Kreft) so predsednici in sekretarki OZ RK Gornja Radgona, Silvi Vračko in Katji Makovec, izročili po 200,00 evrov, torej skupaj 600,00. Vsako leto pomoč izmenično namenjajo pomoči potrebnim iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Kot je ob tej priložnosti povedala Silva Vračko, so se s predstavniki Petrola že pred šestimi leti dogovorili, da pomagajo družinam iz vseh občin na območju katerih delujejo omenjeni bencinski servisi. Tako so denimo leta 2013 pomagali družini Strah s Plitvičkega Vrha, v občini Apače, leta 2015: družinama Mir in Fras iz Gornje Radgone, lani trem družinam iz radenske občine, letos mami samohranilki iz apaške občine. Drugo leto pa bo na vrsti nekdo drug, čeprav si vsi želijo, da bi naša država imela vse državljane, ki jim humanitarna pomoč skupnosti ne bi bila potrebna. Žal pa temu še zdaleč ni tako, saj je zelo veliko ljudi z radgonskega območja socialno zelo ogroženih, kar najbolj občutijo prav otroci. Tudi predstavniki Petrolovih servisov so izrazili zadovoljstvo, da lahko vsaj skromno pomagajo, še posebej so poudarili, kako je pomembno, da sredstva neposredno dobijo družine, ki so ogrožene.

Sicer pa družba Petrol tako že šesto leto zapored izvaja vseslovensko humanitarno akcijo Naša energija povezuje, s katero sredstva, predvidena za nakup poslovnih daril, nameni posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih, ki jih izberejo zaposleni na Petrolovih poslovnih enotah (vsak bencinski servis po 200 eur donacije za lokalno okolje) po Sloveniji. Ob zaključku letošnjega leta bo že šesto leto zapored v humanitarne namene podarila več kot 60.000 evrov. V šestih letih je bilo tako podarjenih že 400.000 evrov. "Leto 2016 v Sloveniji kaže optimistično sliko gospodarske rasti in z njo rast zaposlovanja, a obenem manjšanje optimizma zaradi vedno večje politične nestabilnosti in negotovosti v svetu. Kljub gospodarski rasti pa v Sloveniji opažamo poglabljanje družbenih razlik in rast števila prebivalstva pred pragom revščine, ki jih prinašajo visoki življenjski stroški. V družbi Petrol, kjer sta spoštovanje in srčnost pomembni vrednoti, se zavedamo, da lahko ravnotežje v družbi pomaga soustvarjati vsak od nas. Zato tudi v letošnjem letu, med številnimi družbeno-odgovornimi projekti, ponovno izvajamo akcijo Naša energija povezuje. Po izboru zaposlenih na Petrolovih poslovnih enotah podpiramo pomoči potrebne posameznike ali projekte in tako z majhnimi dejanji v svojih lokalnih skupnostih pripomoremo k boljšemu življenju", poudarjajo na Petrolu.

Zaposleni iz Petrola bodo tako ponovno razveselili številne socialno ogrožene otroke in družine, pomagali bolnim in invalidnim, lokalnim šolam in vrtcem, humanitarnim društvom in organizacijam, društvom na področju zdravstva, reševanja, izobraževanja, mladine ter drugim pomoči potrebnim. "V Petrolu se zavedamo, da je v življenju vsakega posameznika pomembna energija, ki nam vsem skupaj prinaša pozitivne občutke. Pomembna je energija, ki nas povezuje. Zaposleni v Petrolu jo v svoja lokalna okolja po vsej Sloveniji že šesto leto zapored srčno prenašamo", je dejal predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.


Več v Kultura in izobraževanje