V prometnih nesrečah umrla dva udeleženca

Ob koncu leta številne prometne nesreče, ki so terjale tudi dve smrtni žrtvi, umrla sta 54-letni motorist in 58-letni voznik osebnega vozila

Prlekija-on.net, sreda, 28. december 2016 ob 09:55
Prometna nesreča v Hočah, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča v Hočah, foto: Gasilska brigada Maribor

V ponedeljek, 26. decembra, ob 21.30 je bila policija na telefonsko številko 113 obveščena, da je na Bezjakovi ulici v Pekrah padel motorist in se hudo telesno poškodoval. Reševalci so nezavestnemu motoristu na kraju nudili pomoč, vendar je le nekaj minut kasneje na kraju nesreče umrl.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je 54-letni Mariborčan vozil motorno kolo, cross izvedbe, po Bezjakovi ulici v Pekrah. Ko je pripeljal po klancu navzdol v desni ovinek, je izgubil oblast nad vozilom, padel in se tako hudo poškodoval, da je kasneje umrl. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado. V nesreči je bil udeležen sam.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče kasneje ugotovili, da motorist čelade med vožnjo ni imel pripete na način, kot je to predvidel proizvajalec, zaradi česar mu jo je med padcem snelo z glave, prav poškodbe glave pa so bile kasneje usodne zanj.

Usodno čelno trčenje
V sredo, 28. decembra, malo pred 7. uro pa je 58-letni moški vozil osebni avtomobil po t.i. kraku B, iz smeri razcepa Slivnica na avtocesti A1 oz. A4 proti Spodnjim Hočam oz. Mariboru. Ko je pripeljal do prvega semaforiziranega križišča, je z vozilom pričel zavijati v levo, na regionalno cesto proti Slivnici oz. Slovenski Bistrici. Ob zavijanju v levo ni pustil mimo osebnega avtomobila, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik. Zaradi tega je med njima prišlo do čelnega trčenja, v katerem se je povzročitelj prometne nesreče hudo, drugi voznik pa lažje telesno poškodoval. Oba so z reševalnima voziloma prepeljali v UKC Maribor.

Okoli 8.30 so policijo iz UKC Maribor obvestili, da je povzročitelj prometne nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije opravljajo ogled kraja prometne nesreče.

V letošnjem letu so na območju PU Maribor obravnavali 21 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 23 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 18, v njih pa je umrlo 19 ljudi. V celotnem lanskem letu so obravnavali 19 takih nesreč, v katerih je umrlo 20 ljudi. Zadnjo tako nesrečo so obravnavali prav zadnji dan lanskega leta.


Več v Črna kronika