Ducat tačk za prijetno popoldansko druženje

Stanovalke in stanovalce DOSOR-ja obiskali lastniki psov

Filip Matko Ficko, petek, 6. januar 2017 ob 10:36
DOSOR obiskali lastniki psov

DOSOR obiskali lastniki psov

V četrtek, 5. januarja popoldne, je potekalo prvo letošnje druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, z živalmi, ki se zgodi vsaj enkrat mesečno. DOSOR-jeva gospodinja Sonja Belak se kot koordinatorica tovrstnih dogodkov, v sodelovanju z veterinarko Štefi Praprotnik Borko, na srečanje še posebej pripravi, saj običajno speče posebne pasje kekse.

Keksov so bile še posebej vesele tri psičke, ki so bile iz Španije posvojene v Slovenijo preko društva »Hrtji svet« s sedežem v Celju: to so španski hrti (gango) Maja, India in Pepa. V avli DOSOR-ja, ki je istočasno tudi galerijski prostor, so psičkam kekse ponujali stanovalke in stanovalci doma, ki so živalim še posebej naklonjeni. Lastniki treh psičk pa tudi radi prihajajo v DOSOR, čeprav se je treba enemu pripeljati celo iz Maribora.

Enourno druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja s tremi psičkami je prehitro minilo, da so ob koncu hiteli spraševati, če se bo podobno srečanje lahko zgodilo prej, kot čez mesec dni.


Več v Kultura in izobraževanje