Starostniki so veselo zakorakali v novo leto

Kar 125 jih je prišlo na zaključek leta 2016

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. januar 2017 ob 10:37
Zaključek leta v DSO Gornja Radgona

Zaključek leta v DSO Gornja Radgona

V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona je tudi pred iztekom starega leta 2016 bilo zelo živahno in veselo. Stanovalci, svojci in nekaj zaposlenih, so se namreč zbrali v velikem številu, kar 125 jih je bilo, na tradicionalnem "silvestrovanju" oz. zaključku leta. Ob svečano pogrnjenih mizah, odlični kulinarični ponudbi in »živi glasbi« so se prijetno zabavali dolgo v noč.

"Vsako leto ob koncu meseca decembra poskrbimo, da je naše druženje posebno doživetje", pravi mag. Marjan Žula, direktor radgonskega DSO. Letos je za dobro glasbo in zabavo poskrbel ansambel Seniorji, ki se je odzval na povabilo in posebno željo samih stanovalcev. "Igrali so nam že na enem od poletnih piknikov, kjer so navdušili vse prisotne in zato smo z veseljem izpolnili pričakovanja udeležencev, glasbeniki pa so se radi odzvali povabilu, saj pravijo, da se v našem Domu tudi sami počutijo kot doma", je še dodal direktor. Zaposleni v DSO-GR d.o.o. so, kakor vsa leta doslej, zopet vzorno pripravili in z lepo dekoracijo opremili prostore in mize, kjer so prisotnim postregli s specialitetami, posebej za to priložnost pripravljenega »silvestrskega menija«. V uvodnem nagovoru se je direktor Žula dotaknil drobcev iz minulega leta, omenil, da je v Domu zaposlenih 85 delavcev, da bodo leto zaključili s pozitivnim poslovnim izidom in povedal nekaj o načrtih za prihodnost.

Zahvalil se je vsem, ki so kakorkoli pripomogli k dobremu in uspešnemu delu v letu 2016 ter pri tem izpostavil poleg zaposlenih tudi prostovoljce ter sodelovanje z Občino Gornja Radgona kot večinskim družbenikom. Izrazil je obžalovanje, da lastninska razmerja v družbi DSO-GR d.o.o. še vedno niso rešena, vendar je hkrati poudaril, da se v Domu trudijo, da stanovalci oziroma uporabniki tega ne občutijo. Predstavnica Skupnosti stanovalcev Terezija Horvat se je zahvalila vsem zaposlenim in vodstvu Doma za vso skrb, požrtvovalnost, dobro delo in prijaznost ter ob želji, da bi tako tudi ostalo, voščila vsem prisotnim ob praznikih. Po gala večerji so se na plesišču pojavili prvi plesni pari in kmalu je bilo skoraj premalo prostora za vse, ki so se želeli zavrteti ob zvokih dobre glasbe.


Več v Družabno