Radenci: Upokojitev glavne medicinske sestre

V radenskem DOSOR-ju se je poslovila Tatjana Geč

Filip Matko Ficko, nedelja, 15. januar 2017 ob 09:05
Med plesom se tudi poje

Med plesom se tudi poje

»Kakor knjiga je življenje,
obrnila bom nov list.
Od sodelavcev odhajam,
postala bom penzionist.«

Vrstice so bile zapisane v uvodu vabila, ki ga je razposlala Tatjana Geč iz Spodnje Kungote. Do 31. decembra 2016 je bila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zaposlena kot glavna medicinska sestra. In to od 14. januarja leta 2008, skupno osem let, ko je začel delovati DOSOR.

Rojena v Mariboru je končala osnovnošolsko izobraževanje na Osnovni šoli Bojana Ilicha, srednješolsko izobraževanje na Srednji medicinski šoli v Mariboru ter zaključila študij na Višji šoli za zdravstvene delavce Univerze v Ljubljani ter na Fakulteti za organizacijske vede Kranj Univerze Maribor. Veliko let je bila zaposlena v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru, nazadnje kot direktorica Organizacijske enote patronažno varstvo in vodja Kolaborativnega centra Svetovne zdravstvene organizacije za primarno zdravstveno nego Maribor.

V času svojega službovanja je imela možnost spoznati mnogotera delovna okolja v Sloveniji, kakor tudi drugod: v državah Evrope (Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Italija, Avstrija, Madžarska, Švica, Nizozemska, Danska, Škotska), v državah Azije (Kirgistan, Uzbekistan, Tajska, Taiwan), kot tudi v ZDA. Tam je spoznavala tamkajšnjo primarno zdravstveno nego, bolnišnično zdravstveno nego in zdravstveno nego v domovih za starejše, zdraviliščih, hospicih in drugih podobnih zavodih ter ustanovah. Ob tem je sama sodelovala z referati, predavanji in učnimi delavnici, istočasno pa vse to koristno prenašala kar 18 let na študente. Je namreč predavateljica na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru, na Visoki šoli za zdravstvo Izola ter na Visoki šoli za zdravstvene vede v Slovenj Gradcu, kjer je predavateljica za predmet Zdravstvena nega v patronažnem zdravstvu. Predava tudi v Taiwanu, sodelovala pa je tudi pri izdelavi študijskih programov pri Svetovni zdravstveni organizaciji. Zato bo še tudi po upokojitvi nadaljevala delo kot predavateljica na omenjenih fakultetah.

Bo pa tudi več časa imela za vnuke (ima dve hčeri in sina) ter se predajala svojim konjičkom: igranju taroka, pokerja preko računalnika, kot tudi veliki ljubezni: morju ! Vsega naštetega so se spomnili njene sodelavke in sodelavci na zaključnem druženju v Lovskem domu Radenci v Boračevi 13. januarja zvečer. Obljubili so si, da se sigurno snidejo še večkrat, a Tatjana Geč je ob tem izrekla izredno zahvalo vsem za prijetno delovno sodelovanje in prijateljstvo.


Več v Družabno