Prostovoljno gasilsko društvo Koračice opravilo 68. občni zbor

V letu 2017 so si zadali naslednje naloge: asfaltirati parkirišče pri gasilskem domu, urediti zunanjo razsvetljavo in postavitev ograje pri prireditvenem prostoru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. januar 2017 ob 09:10
68. občni zbor PGD Koračice

68. občni zbor PGD Koračice

V soboto, 21. januarja, je v gasilskem domu v Koračicah potekal 68. občni zbor PGD Koračice, ki je osrednje gasilsko društvo v občini Sveti Tomaž. Najprej je zbrane pozdravil predsednik društva Avgust Bec, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Ivan Majcen. Sledila so poročila: predsednika, poveljnika, tajnika, blagajnika, vodja nadzorne komisije, voditeljice žena in vodje mladine.

Gasilci PGD Koračice so bili v letu 2016 kar precej delovni, dokončali so nadstrešnico, ki so jo začeli graditi leta 2015. Uredili so okolico nadstrešnice in posejali travo. Precej delovni so tudi v času občinskega praznika občine Sveti Tomaž saj imajo veliko obveznosti: postavitev in pospravljanje prireditvenega šotora, požarno varovanje in organizacija veselice.

V letu 2017 so si zadali naslednje naloge: asfaltirati parkirišče pri gasilskem domu, urediti zunanjo razsvetljavo in postavitev ograje pri prireditvenem prostoru. V letu 2017 bodo organizirali naslednje prireditve: 4.3.2017 srečanje gasilk in gasilcev GZ Sveti Tomaž, 17.6.2017 tekmovanje za pokal PGD Koračice in 24.6.2017 velika vrtna veselica z Tanjo Žagar in njeno ekipo.

V letu 2016 so operativci opravili 7 intervencij in se udeležili veliko gasilskih tekmovanj. Ob koncu občnega zbora so zbrane nagovorili: predsednik GZ Janez Obran, poveljnik GZ Albin Belšak, župan Mirko Cvetko in gostje iz drugih društev, na koncu je bila še podelitev priznanj in činov napredovanja. Po končanem uradnem delu sta se gasilcem zakonca Suzana in Boštjan Črnko zahvalila za opravljen curkomet na njuni poroki in jim izročila majhno darilo.

Ivan Trunk​


Več v Kultura in izobraževanje