Priprave na jubilejni maraton

V Radencih so pričeli priprave na 30. maraton Tri srca, ki bo v soboto, 15. maja

Prlekija-on.net, četrtek, 14. januar 2010 ob 16:18
Priprave na jubilejni maraton

Priprave na jubilejni maraton

Lanski, 29. maraton Tri srca je minil v znamenju presežkov. V Radence je privabil 8000 aktivnih udeležencev iz osmih držav, iz leta v leto pa je več udeležencev teka najmlajših tekačev in tudi pohodnikov pohoda treh src. Na 29. maratonu Tri srca je tako proti cilju in prvim kolajnam nasproti teklo 1123 otrok, po poteh dežele treh src pa je stopalo 3431 pohodnikov.
Ko je padel zastor na lansko največjo tekaško-rekreativno prireditev v vzhodnem delu države so se že pričele priprave za jubilejni, 30. maraton Tri srca, ki bo letos v soboto 15. maja. V ospredju bo državno prvenstvo v maratonu.

Priprave na jubilejni maraton v Radencih prvič potekajo pod vodstvom novega predsednika organizacijskega odbora Boštjana Gerleca. "Prepričan sem, da bomo skupaj s pokrovitelji in prekaljenimi organizatorji jubilejni 30. maraton Tri srca izpeljali na zavidljivi ravni, priložnost bo to za pogled naprej v prihodnost te lepe športne in rekreativne prireditve. Posebna zasluga za tolikšen uspeh prireditve gre vsem organizatorjem, sponzorjem, lokalnim društvom in ne nazadnje prebivalcem ob progi, kot tudi vsem, ki so v prvih 30 letih maratonov ustvarjali to prireditev in verjeli v gesla, ki nas združujejo še danes - Tekmuj sam s seboj in Vsak je zmagovalec," je povedal Gerlec, kateremu bo na dan prireditve pomagalo kar 800 prostovoljcev.

Start jubilejnega 30. maratona Tri srca bo ob 9.30 na tradicionalnem prizorišču pred hotelom Radin v Zdravilišču Radenci, še pred startom tekov pa bo ob 8. uri zjutraj start še ene jubilejne prireditve maratona Tri srca: 20. pohoda treh src preko vinorodnih gričev Kapele in dežele treh src, s tisoči pohodnikov od blizu in daleč.

Uvod v popoldanski del prireditve bo ob 15. uri humanitarni tek, katerega startnina je namenjena za dober in plemenit namen v občini Radenci. Na lanskem humanitarnem teku so prizadevni organizatorji iz občine Radenci zbrali skupaj 7400 evrov, ki so jih namenili družini iz radenske občine, ki ji je zemeljski plaz spodkopal temelje novozgrajene enodružinske stanovanjske hiše. Organizatorji bodo ime prejemnika zbranih sredstev na letošnji prireditvi sporočili naknadno. Uro po humanitarnem teku bodo svoje teke pričeli še najmlajši udeleženci maratona.

Organizatorji bodo za teke na 42, 21, 10 in 5,5 kilometra zbirali predprijave do vključno ponedeljka, 10. maja. Kasnejših prijav za teke na omenjenih razdaljah ne bodo upoštevali, na dan prireditve pa bodo zbirali prijave le za humanitarni tek.


Več v Šport