Prešernov dan v ormoški knjižnici

Knjižnica kot najbolj kulturna ustanova, je na dogajanje privabila veliko ljudi, ki so uživali na različnih dogodkih skozi cel dan

Špela Borko, četrtek, 9. februar 2017 ob 08:14
Dan odprtih vrat v ormoški knjižnici

Dan odprtih vrat v ormoški knjižnici

V ormoški knjižnici so na slovenski kulturni praznik pripravili dan odprtih vrat z bogatim kulturnim programom. Knjižnica kot najbolj kulturna ustanova, je na dogajanje privabila veliko ljudi, ki so uživali na različnih dogodkih skozi cel dan.

Ob 9. uri je obiskovalce pozdravila direktorica knjižnice Milica Šavora, sledila je predstavitev knjižnice in predstavitev časopisne zbirke ob jutranji kavi in čaju. Za najmlajše obiskovalce so knjižničarke ob 10. in 12. uri pripravile lutkovno predstavo »O miški, ki je zbirala pogum« avtorice Nine Mav Hrovat, ki je prav tako znana slovenska kulturna ustvarjalka.

V izvedbi Bralnega kluba in Bralnih ulic iz Središča ob Dravi je v čudovitem ambientu ormoške čitalnice, obiskovalce razvajala Prešernova poezija. Že mnogokrat slišana, a vedno znova pravi balzam za ušesa.

V knjižnici so pripravili tudi predstavitev ormoških fotografov – Vida Voršiča, Marka Zabavnika in Lidije Vrankovečki, ki so za spremembo stopili pred objektiv in obiskovalcem skozi svoje fotografije predstavili svoja dela in svoj pogled na ustvarjanje.

Ves čas odprtja, je ormoška knjižnica ponujala vse svoje storitve, vključno z izposojo knjig, dvd-jev in glasbenih zgoščenk.

Na kulturni praznik so knjižničarji svoje dogajanje poimenovali »Dan odprtih vrat v ormoški knjižnici«, a vam sporočajo, da je knjižnica s svojo zakladnico literature na stežaj odprta vsak dan.