Za boljši jutri otrok gre!

Pestra in pisana glasbena zasedba na dobrodelnem koncertu Društva Zvzedni otroci v Murski Soboti

Prlekija-on.net, četrtek, 9. februar 2017 ob 13:59
Za boljši jutri otrok

Za boljši jutri otrok

Prihodnjo nedeljo, 12. feburaja ob 18. uri bo v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti na sporedu veliki dobrodelni koncert, ki ga pod naslovom "Za boljši jutri otrok", pripravlja Društvo Zvezdni otroci. Kot pravi podpredsednik društva Sašo Kavaš, so se v društvu že lani, ker ni bilo dovolj darovalcev, prosilcev pa je vedno več, dogovorili da priredijo dobrodelni koncert s pomočjo katerega bi z izkupičkom od prodanih vstopnic lahko pomagali čim več staršem, ki imajo bolane otroke, kateri potrebujejo zdravljenje v tujini. Poimenovali so ga "S skupnimi močmi za boljši jutri otrok". Ker je bil odziv na koncert dober, so se odločili, da ga letos organizirajo ponovno, ter poskušajo doseči, da bi koncert postal tradicija.

Na tokratnem koncertu, za katerega so že prodali veliko število vstopnic, bodo imeli zelo pestro in pisano zasedbo glasbenikov in glasbenih skupin, tako da bodo obiskovalci vseh generacij prišli na svoje. Tako bodo v nedeljo od 18. ure naprej v Športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti, nastopili: ansambel Donačka, ansambel Navihanke, Ines Erbus, Saša Lendero, skupina Skater, S.O.S. Kvintet, Nuša Rojs, Marina Huber, Mark Tivadar, Šomi - Mišo Kontrec, skupina Blue Planet, Darus Despot & Scandal Band, Jan Knez, Stela Tavželj..., dogajanje pa bosta povezovala: Miro V. Kodrič in Ana Mari Panker.

Ker trenutno res ni otroka, ki bi mu posebej morali pomagati, so se dogovorili z ravnateljico OŠ III Murska Sobota, Sonjo Čerpnjak, da bodo del zbranih sredstev namenili za nakup pripomočkov za gibalno ovirane otroke, ki obiskujejo to šolo. Kot dodaja Kavaš, bodo že v mesecu marcu v društvu priredili dražbo knjige pravljic Tina in medvedja moč, katero je na Zlati lisici v Mariboru podpisala najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze. V letošnjem letu pripravljajo tudi eno dobrodelno gledališko predstavo Reporter Milan-Silverji grejo na jug, ki bo 24.2 ob 19:00 uri v gledališču Park v Murski Soboti. Poleg omenjenega pa bodo ponovno organizirali dobrodelne Bitke v peki nabodal.

"Društvo Zvezdni otroci ima sicer svoj sedež v Slovenj Gradcu. Ustanovila ga je Tea Senica (avgusta 2014), ki se je tudi sama soočala z boleznijo svoje hčerke in njenim zdravljenjem v tujini. Društvo je bilo ustanovljeno z namenom pomoči staršem otrok, kateri potrebujejo zdravljenje v tujini. Sprva smo pomagali predvsem staršem otrok, s prirojenimi srčnimi napakami, a sedaj pomagamo vsem staršem, katerih otroci rabijo zdravljenje v tujini. Konec leta 2014 sem pomoč pri delovanju v društvu ponudil tudi sam, saj sem se prav tako ubadal z obolelo hčerko. Društvo pomaga finančno, kolikor seveda le lahko, nudimo pa tudi administrativno pomoč, saj je v večini primerov potrebno zdravljenje in bivanje, vključno s starši, v tujini", nam je še dejal popdredsednik Društva Zvezdni otroci, Sašo Kavaš.


Več v Kultura in izobraževanje