Gasilci PGD Trnovci opravili 65. občni zbor in se zavrteli na pustni zabavi

Po končanem občnem zboru je bila pogostitev članov in pustna zabava s skupino Kavalirji

Ivan Trunk, ponedeljek, 27. februar 2017 ob 20:41
65. občni zbor PGD Trnovci

65. občni zbor PGD Trnovci

V soboto, 25. februarja, je v gasilskem domu Trnovci potekal 65. občni zbor prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trnovci. PGD Trnovci ima svoj požarni rajon za vasi: Trnovci, Rucmanci, Mezgovci in Senčak in so sestavni član gasilske zveze (GZ) Sveti Tomaž.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik Matej Belšak, potem je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Mirko Lovrec. Potem so sledila poročila: predsednika, poveljnika, blagajničarke, nadzorne komisije, vodje žena, vodje mladine in verifikacijske komisije. V letu 2016 smo 1. maja organizirali že 13. tradicinalni pohod na Gomilo. V začetku junija smo organzirali našo veliko vrtno veselico z ansamblom Roka Žlindre, ki pa smo jo morali zaradi slabega vremena odpovedati in smo jo prestavili na konec avgusta. V sredini junija so se naše starejše gasilke udeležile državnega prvenstva v Kopru, kjer so osvojile 19. mesto od 48. tekmovalnih ekip. Zadnji vikend v avgustu smo najprej organizirali gasilsko tekmovanje pionirjev, nato je sledilo tekmovanje starejših gasilk in gasilcev ob gasilskih tekmovanjih je potekal nogometni turnir. Potem smo organizirali veliko vrtno veselico z ansamblom Poklon, ki je bila dobro obiskana. Operativci so v letu 2016 opravili 3 intervencije: 16.4.2016 tehnična pomoč pri nesreči ob podiranju drevesa, 23.5.2016 pomoč krajanom po močnem vetru, ki je odkril več hiš in 6.10.2016 pomoč z defibilatorjem.

V letu 2017 bodo organizirali naslednje prireditve: 1. maja 14. tradicinalni pohod na Gomilo, 3. junija velika vrtna veselica z ansamblom Vagabundi, zadnji vikend v avgustu gasilsko tekmovanje pionirjev, veterank, veteranov in nogometni turnir. Letos tudi organizirajo prijateljsko srečanje s pobratenim gasilskim društvom Šmartno ob Paki.

Po prebranih poročilih je sledila beseda gostov: župan Mirko Cvetko, predsednik GZ Janez Obran, poveljnik GZ Albin Belšak in gostje iz drugih društev. Tudi letos so nas obiskali naši prijatelji gasilci iz Pirovca na Hrvaškem in nam poklonili malo darilo. Na koncu občnega zbora je potekala podelitev diplom in napredovanj. Po končanem občnem zboru je bila pogostitev članov in pustna zabava s skupino Kavalirji. Organizirali smo tudi izbor najboljših mask in prve tri nagradili.


Več v Kultura in izobraževanje