Otroci iz vrtca Ljutomer so preganjali zimo

Otroci so po mestu preganjali zimo, obiskali pa so tudi dom starejših občanov ter županjo in sodelavce

Prlekija-on.net, sreda, 1. marec 2017 ob 12:40
Preganjanje zime

Preganjanje zime

Na pustni torek smo v vrtcu Ljutomer, kot se spodobi krenili na pustno povorko, da bi pregnali zimo. Starejše skupine otrok in tudi nekaj mlajših smo se zbrali v atriju vrtca, kjer nas je pričakal harmonikaš Jaka in nas s pesmijo pospremil v koloni pisanih maškar. Najprej smo pozdravili naše najmlajše okrog vrtca na oddelku A, nato smo krenili proti mestu, kjer so nas pričakali prijatelji z OŠ.

V mestu je završalo polno mask, glasba in vrisk pa sta preganjala vse slabo. Mimoidoči so nas pozdravljali in nas prepoznavali ali pa tudi ne. Nato smo se od mlajših otrok poslovili in odšli skupaj s šolarji proti domu starejših občanov, kjer so nas lepo sprejeli. Mi pa smo vsem starejšim, ki več ne zmorejo na prosto zaželeli lep dan in namenili nekaj trenutkov smeha in veselja. Pot nas je peljala dalje skozi mesto, saj smo preganjali slabo voljo, tegobe in vse, kar pride naproti, prinašali pa smeh in veselje, otroške razigranosti pa nam ni manjkalo. Na občino smo šli pogledat tudi gospo županjo in sodelavce in jih zmotili kljub vsakdanjiku. Bilo nam je lepo, vsakemu posebej tudi če smo se pretvarjali, da smo nekdo drug vsaj za en dan.

Zapisala: Nada Rajtman, vzgojiteljica v vrtcu Ljutomer


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54