V Moravskih Toplicah so izbirali in nagradili najlepše maske

Pustovanje v Moravskih Toplicah se je udeležilo veliko število pustnih mask

Prlekija-on.net, sreda, 1. marec 2017 ob 16:37
Pustovanje v Moravskih Toplicah

Pustovanje v Moravskih Toplicah

Na pustno soboto, 25. februarja, je lep sončen popoldanski dan v središče Moravskih Toplic privabil pustne maske (skupinske in posamezne) na veliko tradicionalno pustno rajanje na prostem, kjer so med drugim izbirali najlepše našemljene pustne maske.

V občini Moravske Toplice skrbijo za razne prireditve, ohranjajo stare običaje, šege in navade, kamor nedvomno sodi tudi vsakoletno pustovanje. Organizator pustovanje je bil Turistično-informacijski center Moravske Toplice. V središče občine Moravske Toplice so iz vseh vasi, ki spadajo v občino, prišle najrazličnejše pustne maske. To je bila lepa priložnost za vse, ki imajo radi barve, razigranost, kostume, vriskanje, smeh, maske in veseljačenje. Tako so se skupinske in posamične maske našemile v različne pustne like in v središču Moravskih Toplic, kjer so rajali, plesali in se veseli ter hkrati odganjale zimo.

Letošnje pustovanje je bilo lepo obiskano, kajti obiskovalci so uživali v različnih nastopih pustnih likov. Kot vsako leto so tudi letos izbirali in nagradili najlepše skupinske in posamične maske. Prvo mesto je pripadlo skupinski maski »Babica, rdeča kapica in volk« iz Tešanovcev, drugo mesto je zasedla skupina polži in tretje mesto kokoši. Obiskovalci pustovanja so se lahko sprehodili od stojnice do stojnice in poskusili pustne krofe in druge kulinarične dobrote, ki sodijo k pustovanju. Na stojnicah so se predstavila društva in vinotoči iz občine Moravske Toplice. Ob koncu pustovanje so vse maske zapele pesem »Račke«.

Jože Žerdin


Več v Družabno