Umetnine Tamare Vogrin-Tare v Londonu

Radgončanka je ob 20-letnici razstavljanja doživela izjemno izkušnjo

Prlekija-on.net, četrtek, 2. marec 2017 ob 22:24
Tamara Vogrin-Tara v Londonu

Tamara Vogrin-Tara v Londonu

Leta 1997, torej pred natanko dvajsetimi leti je Tamara Vogrin-Tara iz Gornje Radgone, takrat še študentka Tehniške fakultete v Mariboru, odprla svojo prvo samostojno razstavo, in sicer v prostorih Turistično informativnega centra Gornja Radgona. V dvajsetih letih je nato imela ogromno samostojnih razstav, med drugim tudi na Kubi. Leta 2012 je svojo zelo odmevno razstavo The Rolling Stones predstavljala po celotni Sloveniji. Lansko leto so njena dela opazili na večji umetniški spletni strani organizatorji ogromnega dogodka v Londonu in ji poslali vabilo k sodelovanju. Razstavljanje v tujini je včasih sicer zelo zapleteno, že zaradi samega sporazumevanja in logistike, vendar se je Tamara povabilu na dogodek ob 20. obletnici razstavljanja tokrat z veseljem odzvala in tako je tokrat svoje slike razstavila v Chelsea Old Town Hall v Londonu.

Izjemna, a hkrati tudi stresna izkušnja, ki jo je pravzaprav težko opisati z besedami, je umetnici iz Gornje Radgone prinesla nova poznanstva in zagotovo odprla še več vrat. Parallax je tako odprl svoja vrata že zvečer pred uradno otvoritvijo, kjer je okoli tisoč VIP povabljencev s strani organizatorjev na zasebnem ogledu uživalo ob glasbi in dobri vinski kapljici ter seveda ob umetniških delih iz celega sveta. S 16.000 obiskovalcev, 200 neodvisnih razstavljavcev iz celega sveta in okoli 6.000 izdelkov se vsako leto predstavi na enem izmed največjih in najpopularnejšem dogodku te vrste v Londonu "Parallax Art Fair London".

»Dogodek je zasnoval dr. C. G. Barlow konec leta 2009. Prvotno se je razstava imenovala "Parallax", ki se je uradno začela novembra 2010 v Londonu, po dveh predhodnih razstavah. K dogodku so svoj pomemben delež in znanje prispevali dr. C. G. Barlow, profesor Donald Preziosi, profesor Alun Munslow in dr. Paul Gladston. Danes "Parallax Art Fair" ni le najbolj priljubljen dogodek te vrste v Londonu, je tudi največji v Veliki Britaniji in Evropi. Organizatorji dogodek organizirajo tudi v New Yorku, Miamiju in Los Angelesu«, nam je polna vtisov iz Londona, razlagala umetnica Tamara Vogrin-Tara.


Več v Kultura in izobraževanje