V Ljubljani potekala 60. Bujta repa

Letošnje jubilejne 60. Bujte repe se je udeležilo nekaj več kot 1.100 udeležencev, med katerimi ni manjkalo niti gospodarstvenikov, politikov in ostalih oseb iz javnega življenja

Prlekija-on.net, četrtek, 9. marec 2017 ob 13:52
60. Bujta repa

60. Bujta repa

Klub prekmurskih študentov je v sredo, 8. marca, organiziral 60. Bujto repo, ki je potekala v Festivalni dvorani v Ljubljani. Dogodek se je pričel ob 19. uri s pozdravom moderatorja in prinašanjem večerje na mize. Za izvrstno bujto repo s kolinami in prekmursko gibanico je poskrbela Gostilna Verban, med večerjo pa je prijetno vzdušje pričarala glasbena skupina Ethnotrip. Letošnje jubilejne 60. Bujte repe se je udeležilo nekaj več kot 1.100 udeležencev, med katerimi ni manjkalo niti gospodarstvenikov, politikov in ostalih oseb iz javnega življenja.

Koncertni del se je pričel ob 22. uri z glasbeno skupino Veški dečki, med nastopom pa so organizatorji pripravili plesno presenečenje s folklorno skupino KD Marko Beltinci. Udeleženci, ki so kupili srečke, so imeli možnost sodelovati v nagradni igri za pametni telefon, ki ga je podarilo podjetje Telekom Slovenije, pooblaščeni prodajalec, Slovenska 45, IDEAtel d.o.o. Za popolno nadaljevanje večera je poskrbela ikona prekmurske glasbe, Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Skupina je s svojimi dobro poznanimi pesmimi ohranila množico na plesišču do nastopa Rok'n'banda. Slednja je s svojimi na uho prijetnimi ritmi razvajala goste do jutranjih ur, ko se je dogajanje preselilo na uradni after party v Klub Companeros.

Organizatorji se zahvaljujejo vsakemu gostu posebej ter vsem, ki so kakor koli pripomogli k sooblikovanju 60. Bujte repe in vabijo na snidenje tudi naslednje leto.


Več v Družabno