Negovski pozdrav pomladi navdušil

V negovski šoli je potekal prisrčen koncert Pevskega zbora DU Negova-Spodnji Ivanjci

Prlekija-on.net, sreda, 15. marec 2017 ob 10:16
Pozdrav pomladi v Negovi

Pozdrav pomladi v Negovi

Že v daljni preteklosti je v Negovi bilo zelo razgibano kulturno življenje. V vasi je delovalo kulturno društvo, ki je v Negovskem gradu prirejalo ljudske igre. Negova je imela tudi dva pevska zbora, posvetnega in cerkvenega. Ob tem je v kraju delovala tudi Tamburaška skupina, ki jo je vodil Mirko Hajnžič. Večino so za kulturno življenje skrbeli na OŠ Negova zaposleni učitelji ter duhovnik, ki je vodil župnijo. Po zaslugi Društva upokojencev Negova-Spodnji Ivanjci, predvsem njegovega sedanjega predsednika Karla Fleisingerja, deluje pri društvu Ženski pevski zbor DU Negova-Spodnji Ivanjci, katerega vodi zborovodja Vlado Maguša.

Zbor redno vadi in nastopa na številnih prireditvah. Izdali so že tudi svoj videospot, nastopajo pa tudi na številnih pevskih revijah. Vsako leto se predstavijo tudi domačemu občinstvu. Tako so tudi v toplih marčevskih dnevih priredili pevski koncert z naslovom »Pozdrav pomladi«. Koncert je povezovala Karolina Starovasnik, ki je poudarila kako pomembno delo opravlja zbor, ki s svojo dejavnostjo ohranja ljudsko petje, katero vse bolj tone v pozabo. Na koncert, ki je bil namenjen predvsem ženam in materam, katerim je posvečen mesec marec s praznikom žena in materinskim dnevom, so povabili tudi goste. Osrednji gost koncerta je bila skupina ljudskih pevcev Žitni klas, KD Benedikt. Nastopali so še: pevec Ivan Fleisinger, harmonikarja Žiga in Tilen, ter DUO Mateja in Vlado Maguša. Nadvse prisrčen pevski program je prisotno občinstvo nagradilo z velikim aplavzom, škoda je le, da zraven ni bilo nekoliko več obiskovalcev, saj so si nastopajoči to gotovo zaslužili.

Ob koncu koncerta pa je prisotno občinstvo, skupaj z nastopajočimi, tudi zapelo. V imenu organizatorjev koncerta se je vsem sponzorjem, ki so podprli koncert, zahvalila voditeljica programa Karolina Starovasnik. Posebej se je zahvalila zaposlenim in ravnateljici OŠ Dr. Antona Trstenjaka, mag. Slavici Trstenjak, ki jim je nudila dvorano za izvedbo koncerta  Prisotne je sicer pozdravil tudi župan občine Gornja Radgona, sicer Negovčan, Stanislav Rojko, ki je ob pozdravu dejal, da ga veseli, ko DU Negova-Spodnji Ivanjci, goji zborovsko ljudsko petje. Kot je dejal, se je z veseljem odzval povabilu in prisluhnil pevcem, ki veliko svojega prostega časa, brez kakega plačila, namenjajo petju.


Več v Kultura in izobraževanje