Ta konec tedna dan svetega Patrika na Škedenj baru

Od 17. do 19. marca na Škedenj baru potekajo irski večeri, kjer vam te dni postrežejo s pravo irsko ponudbo ob tradicionalni irski pub glasbi

Prlekija-on.net, sreda, 15. marec 2017 ob 10:32
Dan sv. Patrika na Škedenj baru

Dan sv. Patrika na Škedenj baru

Ob St. Patrick's day oz. dnevu svetega Patrika, na Škedenj baru v Ljutomeru, od 17. do 19. marca potekajo irski večeri, kjer vam  postrežejo s pravo irsko ponudbo ob tradicionalni irski pub glasbi.

Dan svetega Patrika je največji irski državni praznik, saj je na ta dan leta 461 umrl sveti Patrik, ki se danes šteje za glavnega zavetnika Irske. Irci povsod po svetu ob tem dnevu pripravljajo številne parade in zabave, del tega lahko tako te dni doživite tudi na Škedenj baru, kjer bo cel konec tedna v znamenju Irske. Lastnik lokala, Sebastijan Rudolf, ima ta praznik zelo rad, saj je osebno delal štiri leta na Irskem v samem centru Dublina v hotelu The Westbury. Ker te čase pogreša, vsako leto pripravlja posebne dneve ob tem prazniku.

Dan svetega Patrika je bil sprva na Irskem izključno verski praznik, oblasti so do leta 1970 lastnikom restavracij in pubov prepovedovale, da bi obratovali na ta dan, sčasoma pa se je to spremenilo, saj so ljudje povezali praznik z veseljačenjem in prepoznavnim irskim pivom. Sredi 90. let prejšnjega stoletja je irska vlada začela s kampanjo, s katero praznični dan izkorišča tudi v turistične in promocijske namene po vsem svetu in tako se je ta praznik spremenil v poseben in živahen dan v vseh irskih pubih po svetu.

Na ta dan je vse v znamenju zelene barve, visokih klobukov, tradicionalne irske glasbe ter piva guinness, ki ga dobite tudi na Škedenj baru.

Dan sv. Patrika na Škedenj baru


Več v Družabno