David Žibrat ponovno državni prvak

Borci Kickboxing kluba Pomurje so dosegli odlične rezultate, saj so osvojili kar dva naslova državnega prvaka, imajo tudi tri podprvake in eno 3. mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2017 ob 10:46
Kickboxing klub Pomurje

Kickboxing klub Pomurje

V soboto, 18. marca, je v Zagorju ob Savi potekalo državno prvenstvo v Kickboxingu (tatami discipline), kjer je nastopilo 283 tekmovalcev iz 25 klubov. Borci Kickboxing kluba Pomurje so dosegli odlične rezultate, saj so osvojili kar dva naslova državnega prvaka, imajo tudi tri podprvake in eno 3. mesto.

Disciplina Kick Light:
Mitja Šaruga med člani -94kg je osvojil 3. mesto, premoč je moral priznati v ½ finalu in tako osvojil svojo prvo medaljo na državnem prvenstvu.
David Lukman med člani -79kg je osvojil 2. mesto, v finalu je proti odličnemu borcu in reprezentantu Lorberju pokazal odlično borbo in velik napredek od lanskega leta.
Kevin Vučko je postal državni prvak med mladinci -74kg in je v svoji kategoriji brez problema opravil z vsemi nasprotniki in dokazal, da bo v prihodnje tudi med člani stopal na najvišje stopničke.

Disciplina Light Contact:
Alen Žabot je med mladinci -69kg osvojil 2. mesto, z odličnimi borbami se je prebil do finala, kjer pa mu je žal zmanjkalo moči in je moral priznati premoč nasprotniku.
Tadej Borko je med člani +94kg osvojil 2. mesto, kjer je tesno izgubil proti enemu najbolj znanih borcev v Sloveniji v K-1 disciplini Miranu Fabjanu, ki se je tokrat odločil tekmovati tudi v tatami disciplinah in si pridobil dragocene izkušnje za nadaljna tekmovanja.
David Žibrat je spet postal državni prvak med člani -89kg in tako ostal v svoji kategoriji neporažen na državnih prvenstvih že od leta 2010.

Trener Kickboxing kluba Pomurje David Žibrat je ob tem povedal: "Zelo sem zadovoljen z borbami mojih varovancev, kot trenerja pa me zelo razveseli, da v meni vidijo vzornika in so motivirani, da sem tudi del tekmovalne ekipe na tekmovanjih.
Z rezultati se ne obremenjujemo, saj smo načeloma mlad klub z mladimi tekmovalci, ki presenečajo in pokažejo odlične borbe na tekmovanjih, kjer je to najtežje! Verjamem, da bomo našo tekmovalno ekipo še povečali z mladimi fanti, ki že kažejo zanimanje za tekmovanja, upam tudi, da se jim pridruži kakšna punca, katerih v našem klubu prav tako ne manjka.
Naslednja preizkušnja bo čez 3 tedne v Bosni in Hercegovini, kjer se bomo preizkusili tudi v ring disciplinah. Športni pozdrav!"

Foto: Kickboxing zveza Slovenije


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport