V začetku aprila vrata odpira 2. Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL

Na radgonskem sejmišču se bo predstavilo 150 razstavljalcev iz 13 držav

Branko Košti, sreda, 29. marec 2017 ob 09:57
Novinarska konferenca sejem MEDICAL

Novinarska konferenca sejem MEDICAL

Letošnje sejemsko dogajanje na sejmišču v Gornji Radgoni odpira 2. Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL v času od 6. do 8. aprila 2017. Organizatorji, Pomurski sejem in Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED v tem času, vsak dan med 9. in 18. uro, vabijo vse, ki se zavedajo pomena zdravja in jih zanima preventiva, zdravljenje bolezni, sonaravno bivanje, zdrav življenjski slog ali želijo slišati strokovne nasvete s teh področij.

Na sejmu, katerega država partnerica je Velika Britanija, se bo predstavilo 150 razstavljalcev iz 13 držav (Avstrija, Belgija, Hrvaška, Francija, Italija, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Švedska, Švica, Velika Britanija, Združene države Amerike in Slovenija), dogajanje pa bo prilagojeno tako strokovni javnosti kot ostalim obiskovalcem, ki potrebujejo strokovne nasvete ali sejem obiščejo v skrbi za zdravje in dobro počutje. Posebna pozornost bo namenjena boleznim sodobnega časa, diabetesu, demenci in depresiji, sejem pa bo predstavil tudi nekaj novosti, pametno hišo za gibalno ovirane osebe, prevoze invalidnih oseb, zdrav način bivanja in urejanje okolja ter druge zanimivosti.

Na 7.500 m2 razstavnih površin bo predstavljena medicinska in rehabilitacijska oprema, medicinske naprave in pripomočki, medicinske storitve, dietetika in zdrav življenjski slog, novost sejma bo področje zdravega in sonaravnega bivanja.

Področje svojega delovanja bodo na sejmu predstavile številne institucije, društva in podjetja, med njimi Ministrstvo za zdravje, Nacionalni institut za javno zdravje, Zavod za zdravstveno zavarovanje, številne invalidske in humanitarne organizacije, Združenje za integrativno medicino Slovenije, Splošna bolnišnica Murska Sobota, Slovenska vojska z vojaško zdravstveno enoto ROLE1…

Obiskovalcem bodo omogočene brezplačne meritve gleženjskega indeksa - pretočnosti arterijskega ožilja na nogah, kostne gostote glede osteoporoze, krvnega pritiska, krvnega sladkorja, visceralne maščobe, očesne dioptrije in očesnega pritiska, gibljivosti sklepov, mišične moči, ravnotežja, vitaminskega mineralnega statusa…, svetovanja strokovnjakov, na ogled bo tudi pregledna razstava o razvoju merilnikov krvnega sladkorja, predstavljen bo tudi bionski človek - prvi razvojni projekt in koncept bionskega človeka v Evropi.


Več v Gospodarstvo