Prvi nacionalni medgeneracijski zbor na Sp. Kamenščaku

Šlo je za prisrčno druženje družin in posameznikov različnih starosti in iz različnih krajev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. april 2017 ob 18:31
Prvi nacionalni medgeneracijski zbor

Prvi nacionalni medgeneracijski zbor

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, slovensko nacionalno združenje delujoče v javnem interesu, kjer deluje tudi že desetletje programska enota Center za družino »SOŽITJE« je v partnerstvu s Krajevno organizacijo Rdečega križa Slovenije - Spodnji Kamenščak, 25. marca – ob materinskem dnevu izvedel odmevni dogodek nasmejanih obrazov različnih generacij, ki so mu dali kar naziv prvi nacionalni medgeneracijski zbor.

Šlo je za prisrčno druženje družin in posameznikov različnih starosti in iz različnih krajev, ki je bilo po zaslugi Adrijane Nemec, kulturne animatorke in moderatorke na srečanju bogato popestreno s kulturnim programom. Zanimiv je bil srečelov, kjer so številni donatorji poskrbeli, da je prav vsaka srečka bila polna, za simbolični, prostovoljni prispevek. Udeleženci so bili pogoščeni s kosilom, pecivom, kavo in pijačo. Za dodatno dobro razpoloženje pa je poskrbel glasbi predani ansambel KLAS.

»Z dogodkom želimo predramiti in vzpodbuditi širšo območje Slovenije, da sledijo kamenski medgeneracijski pozitivni praksi. Pa tudi že dolgo povsem jasno je, da v Prlekiji ne jamramo, temveč uresničujemo rešitve. Medgeneracijska vzajemna pomoč, sodelovanje, druženje ruši vse ovire in je tudi edina in najučinkovitejša metoda, ki premaguje vse krize. Zato smo o tem dogodku tudi seznanili predsednika države Boruta Pahorja in resorno ministrico dr. Anjo Kopač Mrak, ki tudi sicer vzpodbuja tovrstne učinkovite metode medgeneracijskega sodelovanja in delovanja, tudi v smislu dvigovanja kvalitete življenja.«, je po izredno uspešno izvedeni prireditvi poudaril vodja MCP-ja Rudi Stegmüller.

Tekst: Drago Vaupotič
Foto: Aleksandra Škrjanec, Nina Stegmüller
Video: Ludvik Rudolf


Več v Kultura in izobraževanje