Zmagovalci ponovno Gornjeradgončani

Preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči

Filip Matko Ficko, četrtek, 6. april 2017 ob 17:32
Prvo mesto za OŠ Gornja Radgona

Prvo mesto za OŠ Gornja Radgona

Prvi dan 2. mednarodnega sejma sodobne medicine MEDICAL na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je potekalo v hali C1 11. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči Pomurja. Sodelovalo je deset osnovnošolskih ekip desnega brega reke Mure (RKS Območno združenje Gornja Radgona in RKS Območno združenje Ljutomer), ni pa bilo nobene ekipe z levega brega reke Mure (RKS Območno združenje Murska Sobota in RKS Območno združenje Lendava).

Pred teoretičnim preverjanjem znanja je vse tekmovalke in tekmovalce, kakor tudi njihove mentorice in mentorje, pozdravila predsednica RKS Območnega združenja Ljutomer Silva Duh. Sledilo je torej teoretično preverjanje znanja (v pisni obliki !) , nato pa so petčlanske ekipe šolark in šolarjev odšle na delovne točke, kjer so morale oskrbeti poškodovance - imitatorje (maskirane manekene s poškodbami !).

Osnovnošolske ekipe prve pomoči so po mnenju organizatorjev in strokovnih vodij na delovnih točkah pokazale veliko znanja, državnega preverjanja znanja v okviru Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču pa se bo lahko udeležila zmagovalna ekipa: ekipa prve pomoči Osnovne šole Gornja Radgona, ki je osvojila skupno 976 točk. Za 19 točk je zaostala na drugem mestu ekipa Osnovne šole dr. Ante Trstenjaka Negova ter še za dodatnih 13 točk na tretjem mestu ekipa Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci. Vseh ostalih sedem ekip je osvojilo četrto mesto: OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Križevci, OŠ Apače, OŠ Stročja vas, OŠ Veržej in OŠ Kajetana Koviča Radenci.

Priznanja vsem sodelujočim ekipam in njihovim mentorjem je v imenu organizatorja tekmovanja - RKS Območno združenje Gornja Radgona - razdelila predsednica Silva Vračko. Preverjanje znanja osnovnošolskih ekip prve pomoči si je ogledal tudi župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko.


Več v Kultura in izobraževanje