Končana najelitnejša namiznoteniška liga

Članice Keme sedme, člani drugi, člani Sobote peti

Filip Matko Ficko, nedelja, 9. april 2017 ob 12:24
Ekipa s trenerjem - Tomaž Roudi, Miran Močan, Gregor Kocuvan, Damjan Zelko, Anton Ropoša, foto: Mitja Županek

Ekipa s trenerjem - Tomaž Roudi, Miran Močan, Gregor Kocuvan, Damjan Zelko, Anton Ropoša, foto: Mitja Županek

Minulo soboto, 1. aprila, je bil na sporedu zadnji, 18. krog, v najelitnejši namiznoteniški ligi Slovenije za članice in člane. V ženski prvi ligi so igralke Keme Puconci gostovale pri aktualnih državnih prvakinjah in izgubile z 1 : 5. Eno zmago je dosegla Staša Matis. Za ekipo so igrale še Nuša Vogrinčič, Maša Harkai in Ana Kovačec. Varovanke trenerja Mirka Ungerja so na koncu presegle cilj, obstanek v ligi, saj so s štirimi zmagami zasedle solidno sedmo mesto in s tem ohranile status prvoligaške ekipe tudi v naslednji sezoni. Tudi v II. SNTLŽ je bilo na sporedu zadnje kolo. Ekipa NTK Sobota v postavi Anamarija Horvat, Tjaša Dervarič, Eva Grabnar in Eva Horvat so se pod vodstvom Mitje Županeka dobro upirale favoriziranim igralkam iz Cirkovc. Čeprav je poraz 1 : 5 visok, so prikazale veliko borbenost ter željo po zmagi in kar dve tekmi tesno izgubile s 3 : 2. Enkrat je zmagala Anamarija Horvat. S tremi zmagami in šestimi točkami so zasedle končno 4. mesto.

Pri članih je bilo že od začetka jasno, da bodo vrh krojili NTK Krka Novo mesto, NTK Kema Puconci ter NTK Fužinar Interdiskont in ŽNTK Maribor. Po zmagi Krke nad Kemo v Novem mestu s 5 : 2 sta polfinalna para Krka - Maribor in Kema - Fužinar. Za Kemo je enkrat zmagal presenetljivo in zasluženo Luka Norčič nad Nevenom Karkovičem in Dominik Škraban proti Tilnu Cvetku. Igral je še Tomaž Pelcar, a Bojan Ropoša je pavziral. Vodja ekipe Štefan Kovač ima sedaj čas do 6. maja, ko se začnejo končni dvoboji za prvaka, maksimalno pripraviti svoje varovance. Jih je doslej že večkrat in imajo priložnost, da ponovno presenetijo in poleg letošnjega naslova pokalnih zmagovalcev »prigarajo« še naslov ligaškega prvaka. Najboljši igralec ekipe je bil Dominik Škraban s 34-imi zmagami in šest porazi ter zasedel 4. mesto. Tomaž Pelcar je zmagal kar 21-krat in doživel samo 12 porazov ter zasedel 9. mesto. Bojan Ropoša je 20-krat zmagal in doživel 15 porazov ter zasedel 12. mesto. Tudi Luka Norčič je imel pozitiven skor: 8 zmag in 5 porazov, kar mu je »prineslo« 10. mesto.

V Murski Soboti se je odločalo za razvrstitev od 5. do 7. mesta in bilo je zares dramatično, saj se je rezultat obračal v korist enih in drugih, a je na koncu zmaga ostala doma ob bučnem navijanju domačih ljubiteljev najhitrejše igre z žogo na svetu. Dvoboj je trajal kar pol tretjo uro. Pred zadnjim krogom so imeli Mengeš, Arrigoni in Sobota po 16 točk in po porazu Mengša v Mariboru, je bilo vsem jasno, da bo zmagovalec med Soboto in Arrigonijem zasedel vrhunsko 5. mesto, poraženec pa sedmo. Že v prvem krogu, ki je trajal skoraj eno uro, sta Kocuvan proti Italijanu Viginiju in Roudi proti zelo dobremu Paulinu povedla z 2 : 0 in veselje domačih se je že skoraj začelo. A se je zalomilo na obeh mizah skoraj hkrati in v tretjem nizu sta oba izgubila 10 : 12. Potem sta oba izgubila še četrti niz, Kocuvan pa še petega. Roudi je z velikimi težavami, na koncu z boljšo zbranostjo in z neverjetnimi udarci, zlomil odličnega Paulina in »poravnal« na 1 : 1. V tretji tekmi je Damjan Zelko s 3 : 1 premagal Novela, sledila je zmaga Roudija nad Viginijem in vodstvo 3 : 1 je pomenilo samo še korak do zmage. Toda sledil je hladen tuš, ko je rahlo bolan Kocuvan doživel poraz proti neugodnemu, mlademu in hitremu, Novelu. Nato je sledila pričakovana zmaga zares odličnega Paulina nad Zelkom in rezultat je bil 3 : 3. Zaradi obrnjene postave gostov je bilo vsem v dvorani jasno, da bi pri rezultatu 4 : 4 z večjo verjetnostjo bil zmagovalec Paulin kot Kocuvan. Zato sta prevzela veliko odgovornost za ekipno zmago Roudi proti Novelu in Zelko proti Viginiju ter pokazala vso svojo moč, borbenost, znanje in s pomočjo publike ter vodje ekipe Mirana Močana dosegla zmagi. Veliko veselje se je lahko začelo !

Pred začetkom sezone je namreč bil glavni cilj doseči osmo mesto in obstanek med najboljšimi, a so Sobočanci zbrali kar 18 točk z devetimi zmagami ter zasedli zares vrhunsko peto mesto. Vodstvo kluba, igralci in vsi navijači so nad rezultatom navdušeni in pred upravnim odborom je sedaj odločitev kako naprej. Vsi bi radi, da ekipa ostane nespremenjena, a odlične igre Zelka bodo verjetno vzrok, da se bo moral vrniti v svoj matični klub Kemo Puconci, saj je bil za eno sezono posojen ter jo izkoristil maksimalno. Odigral je kar 40 tekem, zmagal 14-krat, z nekaterimi igralci prvič in zasedel 26. mesto med prvoligaškimi igralci. V klubu vseeno upajo, da bo Zelko ostal in še naprej imel priložnost igranja in nabiranja izkušenj med najboljšimi. Tudi Tomaž Roudi, prvi igralec ekipe, je odigral 40 tekem, od tega kar 36-krat zmagal in doživel samo 4 poraze ter tako zasedel zelo visoko 3. mesto med najboljšimi v Sloveniji, takoj za Urošem Slatinškom (Krka) in Mitjom Horvatom (Fužinar). Gregor Kocuvan je odigral 29 tekem in dosegel zelo pomembnih 10 zmag ter zasedel 27. mesto. Za ekipo so še igrali Anton Ropoša (0:10), Dominik Maček (0:1) in Mitja Županek (0:2).


Več v Kultura in izobraževanje