Na 15. Blaguškem teku je teklo 195 tekačev in tekačic

Tudi letos je bila mednarodna udeležba saj so na teku med drugim nastopili tekači iz Madžarske in Avstrije

Prlekija-on.net, nedelja, 9. april 2017 ob 18:32
15. Blaguški tek

15. Blaguški tek

Na sporedu je bil tretji od 22. tekaških praznikov, ki se bodo na Štajerskem in Koroškem vrstili vse do novembra, ko se bo Štajersko Koroški pokal zaključil z 2. Tekom treh jezer v Šoštanju. Športno društvo Videm je v soboto, 8. aprila, pripravilo že 15. tek okoli Blaguškega jezera, ki je bil najprej zaradi dobre organizacije od leta 2006 vključen v sklop srednjeevropskih tekov, ki potekajo v Sloveniji, Avstriji in na Madžarskem nato v Pomurski pokal. Sedaj pa že drugo leto Bčaguški tek šteje za točke Štajersko Koroškega pokala. Tudi letos je bila mednarodna udeležba saj so na teku med drugim nastopili tekači iz Madžarske in Avstrije.

Na teku, ki je potekal po poteh okoli Blaguškega jezera, je 118 otrok, mlajših od 15 let, ki so bili razdeljeni v šest starostnih skupin, tekmovalo na razdaljah med 300 in 2000 metri in prav vsi najboljši v posameznih kategorijah so si prislužili pokal. Na glavnem teku, katerega rezultati štejejo za Štajersko Koroški pokal, so članice na 6-kilometrski progi tekle v osmih starostnih skupinah. Najhitreje je v cilj pritekla Edina Woki, pred drugo Ines Matjaž in tretjo Mojco Vrabl.

V moški članski kategoriji, razdeljeni prav tako v osmih starostnih skupinah, je z 9-kilometrsko traso najhitreje opravil Danilo Magdič, drugi je bil Branko Kmetič, tretji pa Oliver Pendl. Najhitrejši v "občinskem teku" na 3- kilometrski razdalji so bili Darko Zorko, Aleš Prša in Iztok Rakuša, med dekleti pa Maruša Sernc, Klara Kaiser in Sonja Neger. Občinski prvak je tako postal Darko Zorko in občinska prvakinja Sonja Neger. Na prireditvi, ki je letos zabeležila 15. obletnico, so v ta namen izročili posebni priznanji in sicer ustanovitelju teka Karlu Vrbnjaku in edinemu tekaču, ki je odtekel vseh 15 tekov Poldetu Dolencu.

Uradne rezultate lahko najdete tukaj.


Več v Šport