Velikonočna razstava - torbice in cekarji za vse priložnosti

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej so se v sodelovanju z Ljudsko univerzo Murska Sobota, vključile v študijski krožek pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. april 2017 ob 09:00
Velikonočna razstava v Križevcih

Velikonočna razstava v Križevcih

Letošnja ponedeljkova druženja v okviru delovanja Društva kmetic Križevci – Veržej, so potekala na temo Torbice in cekarji za vse priložnosti. Članice so se v sodelovanju z Ljudsko univerzo Murska Sobota, vključile v študijski krožek pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V sklopu študijskega krožka so članice z mentorico Matejo Rajh, izdelovale cekarje in torbice iz različnih materialov in z različnimi tehnikami. Nastali so zanimivi in uporabni izdelki. Na srečanjih so udeleženke izdelovale tudi voščilnice, od katerih je vsaka zase unikatna. V izdelke je bilo vloženega veliko truda in časa.

Šestnajst udeleženk je na cvetno nedeljo s strani direktorja Ljudske univerze Murska Sobota Dejana Dravca, prejelo priznanja za sodelovanje v študijskem krožku. Povedal je, da ga veseli, da so s študijskimi krožki prodrli na desno stran reke Mure, saj so članice Društva kmetic Križevci – Veržej prve, ki so se odločile za sodelovanje z njimi. Prav tako je v nadaljevanju povedal, da si želi, da se to sodelovanje nadaljuje in da bi dejavnost še nadgradili in se morebiti predstavili tudi širše.

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je prav tako pohvalil udeleženke in snovalke razstave, saj s svojim delom dokazujejo, česa vse so sposobne poleg tega, da imajo tudi doma številne obveznosti.

Razstava je bila na ogled na cvetno nedeljo do 17:00, možno pa si jo je ogledati še v ponedeljek, 10. aprila do 13:00.

Izbrana dela bodo v izložbi pred sejno sobo občine Križevci na ogled še do prihodnjega meseca.


Več v Kultura in izobraževanje