Čistili so obrežje levega in desnega brega reke Mure

Največ dela pri čistilni akciji je bilo na območju Petanjcev in Radencev, pri čemer so odstranili stara strohnela in nevarna drevesa, ki rastejo ob obrežju reke Mure

Prlekija-on.net, sreda, 12. april 2017 ob 18:23
Čiščenje obrežja reke Mure

Čiščenje obrežja reke Mure

Kako pomembna je za člane Kajak kanu klub Most Petanjci v občini Tišina reka Mura pove podatek, da so člani kluba veliki zanesenjaki in ljubitelji reke Mure, ki teče ob vasi Petanjci. Člani kluba se po valovih reke Mure večkrat spustijo z gumijastimi čolni, ob tem pa še varujejo naravo in življenje ob njej. Člani kluba pa se udeležujejo tudi raznih pohodov, ki se pripravljajo v naravi in ob reki Muri. Ob reki Muri so člani pred leti zgradili svoje klubske prostore, kjer snujejo načrte in projekte svojega delovanja.

Člani kluba so se v okviru občinske čistilne akcije zbrali pri klubskih prostorih, saj so za dan pripravili čistilno akcijo, kjer so čistili levi in desni breg reke Mure, kajti v klub so vključeni člani iz levega in desnega brega reke Mure iz Prekmurja in Prlekije. Največ dela pri čistilni akciji je bilo na območju Petanjcev in Radencev, pri čemer so odstranili stara strohnela in nevarna drevesa, ki rastejo ob obrežju reke Mure. Del akcije pa je potekal tudi med povezovalnim mostom reke Mure med Petanjci in Radenci. Glavno skrb in breme, da je spomladanska čistilna akcija uspela je imel predsednik Kajak kanu kluba Most Petanjci Viktor Zamuda. Skupaj je bilo na čistilni akciji 34 članov, nekateri so poprijeli za motorne žage, sekire in drugo orodje, da so tako polepšali sprehajalni prostor ob obrežju reke Mure.

Jože Žerdin


Več v Narava