Peticija za ohranitev reke Mure odslej tudi na spletu

Vse podpornike in ljubitelje reke Mure vabijo, da podpišejo spletno peticijo ter tako prispevajo k ohranitvi reke Mure in preprečitev gradnje hidroelektrarne Hrastje-Mota

Prlekija-on.net, četrtek, 20. april 2017 ob 17:14
Mura

Mura

Nasprotniki za umestitev HE Hrastje-Mota in tudi drugih predvidenih hidroelektrarn na reki Muri, so na spletu objavili peticijo, kjer vse podpornike in ljubitelje reke Mure vabijo, da jo podpišejo ter tako prispevajo k ohranitvi reke Mure in preprečitev gradnje hidroelektrarne Hrastje-Mota.

Reka Mura je še zadnja slovenska velika nižinska reka, ki ni pregrajena s hidroenergetskimi jezovi. Zaradi izjemne biotske raznovrstnosti, katere ohranjanje je nacionalnega in mednarodnega pomena, je razglašena za območje Nature 2000 ter je del predlaganega Unescovega petdržavnega biosfernega območja Mura–Drava–Donava, poznanega tudi kot evropska Amazonka. Nominacijo slovenskega dela Mure za biosferno območje je lani (19. 10. 2016) podprla tudi vlada. Kljub temu pa ji grozi uničenje s hidroenergetskimi jezovi, kar bi pomenilo nepopravljivo uničenje narave in okolja, posledice pa bi najbolj čutili lokalni prebivalci.

Več o peticiji in samo peticijo najdete tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje