Indijski veleposlanik na obisku v Prekmurju

Potrjeno veliko prijateljstvo s pisateljem Evaldom Flisarjem

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 24. april 2017 ob 12:25
Indijski veleposlanik v Prekmurju

Indijski veleposlanik v Prekmurju

Predzadnjo aprilsko nedeljo je bil na obisku v Prekmurju indijski veleposlanik v Republiki Sloveniji nj. eksc. g. Sarvajit Chakravarti. S svojim obiskom v dneh, ko končuje formalno in dejansko svoj mandat v Republiki Sloveniji, je Sarvajit Chakravarti potrdil svoje veliko prijateljstvo s slovenskim pisateljem Evaldom Flisarjem, kateremu je še pred iztekom svojega mandata obljubil obisk v Prekmurju.

Tako je v družbi s pisateljem Evaldom Flisarjem obiskal pisateljevo rojstno vas Gerlinci v Občini Cankova ter sedež te občine, kjer jih je sprejel in gostil župan Drago Vogrinčič. Visoki predstavnik Indije je obiskal še Krajinski park Goričko pri Gradu na Goričkem, kjer jih je pozdravila direktorica te ustanove Stanka Dešnik.

Sledil je obisk v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, kjer je doma nekdanji veleposlanik Republike Slovenije v Makedoniji Marjan Šiftar in tam je tudi sedež Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija. Visoki gost iz Indije je v Občini Tišina že nekoč bil na obisku in tudi tokrat ga je pozdravil župan Franc Horvat. V Vrtu ga je pozdravil in spremljal tudi predsednik Uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Ernest Ebenšpanger, gostu iz Indije pa je o samem Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih mnogo povedal že tudi akademik dr. Anton Vratuša Vran.

Ob zaključku mandata veleposlanika Sarvajita Chakravartija v Sloveniji naj omenimo, da je pred visoko zadolžitvijo v Republiki Sloveniji že služboval v Madridu, Dar es Salaamu, Daki, Windhoeku, Haagu, Moskvi, Bruslju in Milanu.


Več v Kultura in izobraževanje