Prleška gibanica tudi na sejmu Naturo

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH je poskrbelo za uspešno promocijo nekaterih ponudnikov iz občine Križevci

Prlekija-on.net, sreda, 26. april 2017 ob 08:10
Promocija ponudnikov iz občine Križevci

Promocija ponudnikov iz občine Križevci

Minuli vikend se je v Gornji Radgoni odvil sejem NATURO, 4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha. Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH je poskrbelo za uspešno promocijo nekaterih ponudnikov iz občine Križevci.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec, je z veseljem podprl idejo članic društva KELIH, da se na sejmu NATURO aktivno predstavlja prireditev Prleška gibanica 2017, ki se bo zgodila 2. septembra letos. Da je bila ponudba še bolj pestra, so članice društva na sejmu predstavljale tudi Društvo 29a in Art Jurak, Gostilno Zorko, Eko hostel Križevci, Mlin Stajnko in Vinogradništvo Družina Kos. Seveda se zavedajo, da so sodelujoči del celotne ponudbe, ki je zanimiva za turista v občini Križevci, začetek pa je vsekakor vzpodbuden.

Vse tri dni so na sejmu ponujali tudi prleško gibanico, tokrat iz dveh različnih peči, pa vendarle obe iz odlične skute in kisle smetane iz Pomurskih mlekarn. Majda Vrbnjak in Lidija Koroša vedno znova prostovoljno priskočita na pomoč in za potrebe promocije spečeta prleško gibanico, tokrat je na enak način pomagala ekipa Gostilne Zorko. Precej zanimanja je bilo tudi za Eko hostel Križevci, atraktivna pa je edinstvena prleška moka, namenjena izključno peki prleške gibanice.

Sejem Naturo se je sicer odvijal istočasno z jubilejnim, 10. Mednarodnim sejmom lovstva in ribištva. Tudi program strokovnih in spremljajočih prireditev je bil izjemno pester, zato ni čudno, da je bilo na sejmišču precej živahno.


Več v Kultura in izobraževanje