Preglednejša tabla za Jeruzalem

Še lani so na regionalni cesti stale tudi obvestilne table za vinsko cesto Jeruzalem, za katere pa je Prometni inšpektorat RS odredil odstranitev

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2017 ob 17:176
Tabla za Jeruzalem

Tabla za Jeruzalem

Pred nekaj tedni so na regionalni cesti R1-230 med Ljutomerom in Radomerjem postavili večjo in preglednejšo tablo, ki prikazuje smeri za večje kraje in stransko cesto za Jeruzalem. Tako bodo turisti in vsi ostali tudi lažje našli pot do prleškega bisera. Pri odcepu za cesto Železne Dveri - Jeruzalem je hitrost omejena na 70 km/h, na novo so zarisane tudi talne označbe. Tik pri odcepu je sicer vedno stala tabla za Jeruzalem, a je precej manjša in manj vidna.

Še lani so na regionalni cesti stale tudi obvestilne table za vinsko cesto Jeruzalem, za katere pa je Prometni inšpektorat RS odredil odstranitev. 2. marca 2016 so opravili ogled na terenu, kjer je bilo ugotovljeno, da obvestilne table na območju izven naselja sploh ne bi smele stati, saj to prepoveduje 1. odstavek 78. člena Zakona o cestah. Postavitev kakršnih koli neprometnih tabel izven naselja ni možna.

Kot je bilo na eni izmed preteklih sej OS pojasnjeno, so v Občini Ljutomer imeli na razpolago dve možnosti in sicer ali se table v celoti odstranijo in zavržejo, ali pa jih postavijo izven varovalnega pasu regionalne ceste. Odločili so se za slednje in jih postavili višje ob lokalni cesti Železne Dveri - Jeruzalem, kljub temu, da zakonodaja tega ne dopušča, a na občini smatrajo, da so table pomembne za naše turistične ponudnike.


Več v Gospodarstvo