Pri ribiškem domu na Moti pri Ljutomeru so okronali ribiškega carja

Prvo mesto za naslov ribiškega carja si delita Bojan Špur in Andrej Hudin

Prlekija-on.net, torek, 2. maj 2017 ob 21:15
Tekmovanje za ribiškega carja

Tekmovanje za ribiškega carja

Ribiška družina Ljutomer je v torek, 2. maja pripravila že 50. tradicionalno tekmovanje v lovu rib s plovcem za ribiškega carja Ribiške družine Ljutomer v jami Siget in v športni jami pri ribiškem domu na Moti pri Ljutomeru. Za prestižni naslov za ribiškega carja se je pri starejših članih – ribičih tekmovanja udeležilo 42 tekmovalcev, hkrati pa so še pripravili tekmovanje za mladega ribiškega carja, katerega se je udeležilo devet mladih ribičev Ribiške družine Ljutomer.

Tekmovanje je ob lepem sončnem vremenu bilo za vse ribiče lepo doživetje, kajti tokrat so na trnek z vabo lovili različne vrste rib, predvsem pa krape, katere so pred nekaj dnevi spustili v ribnik. Lovili so po ribolovnem režimu ujemi in spusti. Sicer pa je bilo letošnje tekmovanje zgolj namenjeno ribičem, ki so morali za ribiškega carja uloviti najtežjo ribo. Vodja tekmovanja je bil Jože Nemec, ki je od vsakega ribiča ulovljene ribe tudi stehtal. Še preden so začeli s kronanjem ribiškega carja so si ribiči še lahko ogledali idilično naravo ob ribiškem domu. Ribiškega carja sta okronala predsednik Ribiške družine Ljutomer Bogdan Vrbnjak in predsednik tekmovanja Jože Nemec.

Letos si na veliko presenečenje, kar se še doslej ni zgodilo, prvo mesto za naslov ribiškega carja delita Bojan Špur iz Mote in Andrej Hudin iz Cvena, ki sta ulovila krapa težkega 3 kg 650 g. Okronana sta bila v pelerino, pokal, prehodni pokal, krono in ribiško palico - vile. Na tretjem mestu je pristal Samo Štotl s 3 kg ulovljeno ribo, četrto mesto pa je zasedel Peter Makoter s 3 kg 950 g ulovljenih rib.

Ob tej priložnosti pa so še mladim ribičem podelili pokale in praktične nagrade ter prve tri okronali. Pri mladih ribičih je prvo mesto zasedel Jakob Vugrinec doma iz Kokorič, ki je ulovil 2 kg 810 rib, drugo mesto Tine Sukič doma iz Veržeja, ki je ulovil 2 kg 230 g rib in tretji Rutvel Hladnjak iz Veržeja, ki je ulovil 1 kg 100 g rib. Ob koncu tekmovanja za naslov ribiškega carja za leto 2017 so bili vsi zadovoljni. Vsi trije prvouvrščeni tekmovalci so prejeli pokale in praktične nagrade. Sponzor za pokale za ribiškega carja je bila trgovina Šport plus.

Jože Žerdin


Več v Šport