Petanjci: 16. dan spominov in tovarištva v Vrtu

Naši zakladi – »Zatočišče pregnanih« (Ob 500-letnici reformacije)

Filip Matko Ficko, sreda, 3. maj 2017 ob 18:50
Ob 500-letnici reformacije

Ob 500-letnici reformacije

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija s sedežem v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v Občini Tišina v sodelovanju s murskosoboško podružnico Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar pripravlja slovesnost z naslovom Naši zakladi – »Zatočišče pregnanih« ob 500-letnici reformacije.

Prireditev bo potekala od 17. ure dalje v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v petek, 5. maja. V spremljajočem kulturnem programu bodo sodelovali Moški pevski zbor Slava Klavora iz Maribora, učenke in učenci dveh osnovnih šol (Osnovna šola Tišina in Osnovna šola Primož Trubar Velike Lašče) ter dijakinje in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera. Kulturni prireditvi sledi zasaditev »Trubarjeve jablane« v Vrtu spominov in tovarištva, častna gosta tokratne prireditve pa bosta predsednik Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar v Ljubljani mag. Viktor Žakelj in Anton Zakrajšek, župan Občine Velike Lašče.

Že pred to prireditvijo bo v dvorani Raziskovalne postaje ZRC SAZU ob 16. uri otvoritev spominske razstave »Reformacija v Prekmurju«.


Več v Kultura in izobraževanje