»Ženski party« v okviru poklicne mature

Četrtošolke in četrtošolci SŠGT Radenci zares presenetili

Filip Matko Ficko, torek, 9. maj 2017 ob 17:53
Mentorica Bojana Flegar z »gledališčniki«

Mentorica Bojana Flegar z »gledališčniki«

Na terasi Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je v torek, 9. maja, od 13. ure dalje potekal »Ženski party«, ki so ga v okviru svoje poklicne mature pripravili dijakinje in dijaki dveh četrtih letnikov te šole, 4. Ta in 4. Tc razreda.

Na zabavo so dijakinje in dijaki povabili svoje učiteljice, pa tudi zunanje gostje, vsem pa so na vabilo pripisali: »Nadenite klobuk, s seboj prinesite dobro voljo in nasmeh ter se nam pridružite.« Vabilo je bilo torej nekaj posebnega, še posebej z napotkom o klobučku kot obveznem delu garderobe, da obiskovalk na šolski terasi ni manjkalo.

Pod vodstvom mentorja za strežbo, Petra Pertocija, so kar štirje dijaki pričakali vabljene gostje ter jim postregli z aperitivom, a v kuhinjski učilnici so pod vodstvom mentorice Zdenke Mesarič štiri dijakinje pripravljale kosilo. Po preselitvi udeleženk party-ja s terase v učilnico strežbe so dijaki - natakarji postregli s kosilom, pa tudi s penečim vinom.

Vse udeleženke party-ja so odložile svoje klobučke, na pobudo maturantov se odločile za najlepšega in lastnica le-tega je prejela lep šopek. Sledilo je ponovno povabilo na teraso, kjer je bil izveden odrski prizorček »Ženske smo v glavni vlogi«, ki ga je četverica mladih izvedla pod mentorstvom Bojane Flegar. Maturantke in maturanti, sedaj združeni z udeleženkami party-ja na terasi, so pripravili še zaključek s sladicami in napitki. Ob tem so izrekli vso zahvalo svojim mentoricam in mentorjem, kakor tudi ravnateljici SŠGT Radenci, Janji Prašnikar Neuvirt.


Več v Družabno