Veržej dvakrat vodil, na koncu osvojil točko

Farmtech Veržej - Krka 2:2 (1:0)

Prlekija-on.net, nedelja, 14. maj 2017 ob 09:49
Bian Paul Šauperl je bil tragični junak tekme

Bian Paul Šauperl je bil tragični junak tekme

Farmtech Veržej se je v soboto, 13. maja, v 25. krogu 2. SNL doma pomeril s Krko. Veržej, ki se bori za obstanek, je dvakrat vodil, a se je tekma končala z neodločenim izidom 2:2. Krka si je s točko zagotovila obstanek, Veržej pa bo obstanek v drugi ligi iskal v preostalih dveh krogih.

Veržej je v zelo pomembni tekmi odigral odličen prvi polčas, kar so v 33. minuti kronali tudi z zadetkom, ko je zadel Amir Dervišević, priigrali pa so si še nekaj lepih priložnosti. V drugem polčasu so nato gostje zaigrali bolj napadalno ter v 60. minuti tudi izenačili, ko je zadel Tim Čeh.

V 83. minuti je nato Bian Paul Šauperl zadel za vodstvo Veržeja, ki pa ni trajalo dolgo. Le dve minuti pozneje so gostje po podaji s kota prišli do izenačenja. Po zmedi v kazenskem prostoru, ko žoge kar nekaj časa domači niso uspeli izbiti iz kazenskega prostora, je le-ta naposled končala v domači mreži. Žoga se je prav od Šauperla, ki je malo prej poskrbel za veliko veselje na tribunah, odbila v gol. Ta gol si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Veržej tako dva kroga pred koncem ostaja na devetem mestu ter zaostaja dve točki za Brdi in Zarico. Obstanek v drugi ligi bodo tako iskali najprej v Brežicah ter nato doma še proti Ankaranu.

Farmtech Veržej - Krka 2:2 (1:0)
150; Dervišević 33., Šauperl 83.; Čeh 60., Šauperl 85. (ag.)

Farmtech Veržej: Matej Andrejč, Jure Srnec, Tjaž Polajžer, Luka Vindiš, Amir Dervišević, Mihael Karlovčec (34./Anej Meznarič), Matej Vok, Dino Cvrtila (59./Jernej Trstenjak), Tadej Čuk (77./Jovan Koprivica), Bian Paul Šauperl, Dejan Vokić; trener: Marko Lešnik

Krka: Darko Marjanović, Miha Drnovšek, Žiga Jurečič (46./Denis Dedić), Tim Čeh, Denis Mojstrovič, Matej Trščinar, Miha Kostanjšek (88./Jakob Judež), Urban Kramar (46./Luka Kambič), Maks Slunjski, Marko Puklin, Matija Soldo; trener: Željko Martinovič


Več v Šport