Glasbena šola pripravila glasbeno tržnico

Vse, ki jih zanima vpis v glasbeno šolo, so popeljali v svet glasbe na Glavnem trgu v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 17. maj 2017 ob 20:00

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, je v sredo, 17. maja, pripravila Dan odprtih vrat, glasbeno tržnico na Glavnem trgu v Ljutomeru. Vse, ki jih zanima vpis v glasbeno šolo, so popeljali v svet glasbe.

S kratkimi nastopi učencev v komornih skupinah, sodelovala sta tudi harmonikarski in pihalni orkester, so skušali sproščeno navdušiti morebitne kandidate za vpis v glasbeno šolo. Na mizah so imeli razstavljene instrumente, ki so jih zainteresiranim opisali učitelji. Program je povezovala učiteljica violine Hermina Matjašič, ki je med programom animirala najmlajše z glasbeno igrico - križanko, kjer so si s pravilnim odgovorom prislužili tudi nagrado.

Glasbena šola vpisuje otroke oziroma učence na podlagi razpisa za vpis za naslednje šolsko leto. Sprejemni preizkusi bodo potekali za vse instrumente za šolsko leto 2017/2018 v prostorih na Prešernovi 17a, v sredo, 24. maja 2017, od 17.00 do 19.00 ter v četrtek, 25. maja 2017, od 17.00 do 19.00. Več o vpisu lahko izveste tukaj.

90-letnica šole
Letos bo potekala tudi slavnostna akademija ob 90-letnici Glasbene šole Slavka Osterca. Dogodek bo v soboto, 3. junija, v športni dvorani ŠIC ob 18. uri. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.


Več v Kultura in izobraževanje