Otroci iz vrtcev Stročja vas, Cven in Veržej so se udeležili plavalnega tečaja

Plavalnega tečaja v kopališču Bioterme Mala Nedelja se je skupaj udeležilo 32 otrok, katere je spremljalo pet vzgojiteljic

Prlekija-on.net, petek, 19. maj 2017 ob 16:26
Plavalni tečaj za otroke

Plavalni tečaj za otroke

V mesecu maju je, v organizaciji Športne zveze Ljutomer, potekal že 24. PLAVALNI TEČAJ ZA VRTCE v občini Ljutomer in Veržej. Plavalnega tečaja so se udeležili otroci iz vrtcev Stročja vasCven in Veržej.

Osnovni namen plavalnega tečaja za naše najmlajše je, da otroci premagajo strah pred vodo ter da vodo in plavanje spoznajo skozi igro, kar je pri populaciji predšolskih otrok zelo pomembno. Hkrati otroci opravijo eno izmed nalog, ki jih vrtci izvajajo skozi program "Naučimo se plavat".

Štiri dnevnega (10-urnega) tečaja plavanja, ki je trajal od 8. maja do 12. maja v kopališču Bioterme Mala Nedelja, se je skupaj udeležilo 32 otrok, katere je spremljalo pet vzgojiteljic.

Za strokovno delo z otroki v vodi so poskrbeli izkušeni vaditelji plavanja, ki so vse štiri dni otroke učili navajanja na vodo, gledanja pod vodo, pravilnega dihanja med plavanjem, drsenja na vodi, skoke v vodo na noge in pravilne tehnike plavanja.

Zadnji dan pa so opravili testiranje, kjer se je pokazal velik napredek otrok glede na testiranje, ki je bilo izvedeno prvi dan. Otroci se lahko pohvalijo, da jih je kar 5 osvojilo priznanje za zlatega morskega konjička, 13 za srebrnega morskega konjička in 7 za bronastega morskega konjička.

Veseli nas, da so otroci vse dni uživali na plavalnem tečaju, da so premagali strah pred vodo in da so prav vsi otroci napredovali v svojih plavalnih sposobnostih.

Bioterme Mala Nedelja so vsem udeležencem plavalnega tečaja podarile eno vstopnico za kopanje, tako da bodo otroci lahko tudi svojim staršem pokazali svoje plavalne sposobnosti.


Več v Najmlajši