»Moja kreativnost« je ta vikend na ogled

Tradicionalna razstava članic Študijskega krožka Tišina

Filip Matko Ficko, sobota, 20. maj 2017 ob 14:13
Razstava Študijskega krožka Tišina »Moja kreativnost«

Razstava Študijskega krožka Tišina »Moja kreativnost«

Študijski krožki potekajo pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije, sofinancira pa jih Ministrstvo Republike Slovenije za izobraževanje, znanost in šport. Pri izvedbi aktivnosti Študijskega krožka Tišina sta pomagali tudi Občina Tišina in Osnovna šola Tišina. Študijski krožek Tišina že vrsto let uspešno vodi kot mentorica Mihaela Flisar.

Ob zaključku tokratne 23. sezone delovanja ter v Tednu vseživljenjskega učenja je bila pripravljena odlična razstava pod naslovom »Moja kreativnost«. Otvoritev razstave so izvedli v petek, 19. maja ob 19. uri, v prostorih Kulturne dvorane Tišina. Nagovor ob odprtju sta imela župan Občine Tišina Franc Horvat ter direktor Ljudske univerze Murska Sobota univ. dipl. filozof Dejan Dravec. V kulturnem programu je nastopila 12-članska pevska skupina »Prijatelji« Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota pod vodstvom Metke Šavel, nekaj spodbudnih besed o delu v študijskem krožku je povedala članica krožka Irena Stolnik, a mentorica Mihaela Flisar je povedala: »V študijskih krožkih se skupina ljudi na neformalen način uči, druži, išče in ohranja naravno ter kulturno dediščino. Tako s svojim znanjem sooblikuje in bogati lokalno skupnost. Tokrat smo kreativnost izražale z izdelavo izdelkov iz volne, poseben poudarek pa smo namenile ponovni predelavi ali recikliranju. Tako smo zbirale, kreirale in oblikovale rabljena oblačila, ostanke prej, volne, reklamnega papirja, stekla, embalaže in stvari, ki jim lahko z novo vsebino dodamo novo uporabno vrednost. Sebe in lokalno skupnost tako z novo nastalimi izdelki opozarjamo na trajnostni razvoj, ki ga vidimo skozi ekološki, ekonomski in socialni vidik... Z zadovoljstvom ugotavljamo, da smo bogatejši za novo znanje in veščine. Znanje je največje bogastvo, ki nam ga nihče ne more vzeti. Radi se učimo in naj se Teden vseživljenjskega učenja spremeni v Leto vseživljenjskega učenja.«

Vsem članicam krožka so bila za sodelovanje razdeljena pisna priznanja, ki so ga prejele: Marija Ficko, Zora Gosak, Vlasta Grah, Marjetka Kolman, Julijana Kovač, Katarina Lazar, Ida Petkovič, Jožica Prejac, Veronika Rogač, Irena Stolnik, Marija Škalič, Marija Törnar, Jana Zelko in Mihaela Flisar.

Razstavo z delovnim naslovom »Moja kreativnost« si je mogoče v prostorih Kulturne dvorane Tišina ogledati v soboto, 20. maja, med 18. in 20. uro ter v nedeljo, 21. maja, med 8.30 in 18.uro.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje