Tujca zaradi unovčitve ponarejenega denarja v pripor

V eni trgovini sta unovčila dva ponarejena bankovca v vrednosti 50 evrov, nato sta poskušala unovčiti še 50 in 100 evrski bankovec v drugi trgovini

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. maj 2017 ob 12:49
Denar

Denar

Policisti PU Murska Sobota so v četrtek, 18. maja, v naselju Bratonci prijeli dva tujca, ki sta po unovčitvi ponarejenega denarja v trgovini v Beltincih s kraja pobegnila.

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta 40- in 28-letni tujec omenjenega dne okrog 11.00 ure v trgovini v Beltincih unovčila dva ponarejena bankovca v vrednosti 50 evrov. Nato pa sta poskušala unovčiti še 50 in 100 evrski bankovec v drugi trgovini. Med preverjanjem pristnosti bankovcev s strani prodajalke, sta oba storilca s kraja pobegnila in se z vozilom odpeljala proti naselju Bratonci, kjer sta bila s strani policistov ob 12.15 uri prijeta. Tujcema je bila odvzeta prostost in zoper njiju je bilo odrejeno pridržanje.

Eden od storilcev je bil v preteklosti že obravnavan za kaznivo dejanje ropa, drugi pa za kaznivo dejanje goljufije. Oba storilca sta bila 20. 5. 2017 privedena k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper njiju odredil 15 dnevni pripor.


Več v Črna kronika