Srečen zakon v Ljutomeru

Humoristična skupina Veseli oder je v Ljutomeru uprizorila komedijo Srečen zakon

Dejan Razlag, torek, 2. marec 2010 ob 23:305
Danica Cvetko in Tonček Žumbar v Srečnem zakonu

Danica Cvetko in Tonček Žumbar v Srečnem zakonu

Humoristična skupina Veseli oder iz Mihovec pri Veliki Nedelji je v torek, 2. marca v Domu kulture Ljutomer uprizorila komedijo Srečen zakon. Komedija je doživela že veliko ponovitev po raznih krajih v Sloveniji in povsod naletela na odličen odziv. Ljudje se namreč od srca nasmejejo smešnim zakonskim dogodivščinam, ki jih v narečju upodablja znani humoristični par Danica Cvetko in Tonček Žumbar, ki je tudi avtor komedije.

Gotovo se boste strinjali, da so v vsakem zakonu med možem in ženo tu in tam kakšne težave. Mož v zakonu pri ženi najde tisoč in eno napako, žena pri možu še več. Toda kljub temu je vsak zakon lahko srečen zakon. Partnerja morata le najti lučko sreče in jo prižgati.
Tudi mož in žena v naši komediji sta drug z drugim nezadovoljna. Žena je gospodovalna, mož se rad izogne kakšni obveznosti, oba pa hrepenita po novem in drugačnem. Med njima preskakujejo iskre, ki so zbadljive, pa vendar šaljive, zabavne in duhovite.
Zgodba traja eno noč in en dan. Žena bi rada spala, vendar ne more, ker mož smrči... Mož bi rad spal, a tudi ne more, ker ga žena budi... Vsak po svoje si v zakonu želita sprememb, ki jih ni od nikoder. Toda ravno ta dan se zgodi nekaj nepredvidenega... Ali se bosta razšla in uresničila svoje skrite ideale ali pa bosta v tem, kar imata, našla srečo, ki je prej nista opazila?

Progress četrtek, 4. marec 2010 ob 19:49

Ja Dejan kak si te priša do totih slik? Bija sen na predstavi, še gnes mi baba prövi, če sen si kej zapona od toga, ke je baje fse resen pa za mene se gre...

Dejan četrtek, 4. marec 2010 ob 19:59

Ke misliš, kak sen do jih priša? Nasmeh

Ja tan sen bija pa sen slika Pomežik

Progress petek, 5. marec 2010 ob 16:18

To že, se sen tak misla, dober stroj pač, in mirna roka...

sonak sreda, 10. marec 2010 ob 15:13

ve kdo kelko je bla vstopnina pa če je blo vse zasedeno?

Dejan sreda, 10. marec 2010 ob 17:09

Vstopnina je bila 7 €, dvorana pa je bila puna plus še dodatni stoli.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje