Zaključek bralne značke v vrtcu Stročja vas z Igorjem Plohlom

Ob koncu je Igor Plohl otrokom podelil priznanja za bralno značko in priznanja otrokom, ki so ustvarjali v projektu Knjigobube

Prlekija-on.net, torek, 23. maj 2017 ob 09:142
Zaključek bralne značke v vrtcu Stročja vas

Zaključek bralne značke v vrtcu Stročja vas

V sredo, 17. maja 2017 smo v vrtcu Stročja vas imeli posebno čast, saj nas je obiskal avtor zgodbe Lev Rogi najde srečo, mag. Igor Plohl. Zgodba nas je kot rdeča nit spremljala skozi celotno šolsko leto, saj smo jo podrobneje spoznavali v projektu Samoevalvacija, pri katerem sledimo cilju razvijanje porajajoče pismenosti. Otroci so avtorju predstavili svoja likovna podoživljanja ob zgodbi in povedali, da jim je najbolj ostal v spominu prizor, ko Lev Rogi pade s strehe.

V nadaljevanju avtor opiše zgodbo in pove, da je zgodba Leva Rogija, prav njegova življenjska izkušnja. Srečanje je bilo za vse prav posebna izkušnja, saj so otroci ob tem, ko je avtor pripovedoval zgodbo, spoznali različna sporočila: drugačnost, pomen prijateljstva, vrednost zdravja človeka, strpnost in srečo. Ob koncu je Igor Plohl otrokom podelil priznanja za bralno značko in priznanja otrokom, ki so ustvarjali v projektu Knjigobube.

Zapisala: Suzana Babič


Več v Kultura in izobraževanje