Ljutomerski oktet se pomlajuje

Prlekija-on.net, četrtek, 4. marec 2010 ob 07:042
Ljutomerski oktet

Ljutomerski oktet

Letos mineva 45 let od ustanovitve Ljutomerskega okteta in ob visoki obletnici so se odločili tudi za menjavo generacij. "Že ob praznovanju 40. obletnice delovanja smo sklenili, da bo naša glavna naloga poskrbeti za pomladitev in pridobitev novih članov okteta. To nam je sedaj tudi uspelo. " je povedal Mirko Prelog, ki je kar 40 let vodil Ljutomerski oktet. Pred njim je oktet deloval pod vodstvom mag. Ivana Vrbančiča.

V dolgi zgodovini so oktet tvorili tudi Božo Mlinarič, Oton Žunec, Ljubo Oražem, Franček Osterc, Slavko Janc, Ciril Zanjkovič, Marjan Zanjkovič, Blaž Zanjkovič in Stanko Sever. Sedanja sestava Ljutomerskega okteta Branko Fifnja, Tihomir Babič, Miro Steržaj, Boris Filipič, Harry Steržaj, Franc Jureš, Anton Marinič, Mirko Prelog, Peter Beznec in Jože Dunaj se bo poslovila jutri, v petek, na koncertu, ki ga pripravljajo skupaj z novo sestavo okteta. "Tisti, ki se poslavljamo, bomo svojo pevsko pripadnost gojili naprej v neobremenjeni pevski skupini, ali pa bomo poskušali skupaj z mlajšimi zasedbami ob posebnih priložnostih zbrati moški pevski zbor," je dodal Prelog.

Jutrišnji skupni koncert se bo v Domu kulture v Ljutomeru pričel ob 19. uri, obiskovalci pa bodo tako lahko prvič videli novo sestavo Ljutomerska okteta, ki bo odslej več kot 110-letno pevsko tradicijo organiziranega zborovskega petja v Ljutomeru nadaljeval v zasedbi Dejan Kolarič, Bojan Ferenc, Tihomir Babič, Dušan Prelog, Evgen Bibianko, Aljoša Žnidarič, Marko Jureš, Igor Golob in Peter Beznec.


Več v Kultura in izobraževanje