V Negovi so pripravili pomursko sekaško tekmovanje lastnikov gozdov

Gregor iz Grabšincev pred Dejanom iz Gibine in Brankom iz Negova

Prlekija-on.net, sreda, 31. maj 2017 ob 09:452
Pomursko sekaško tekmovanje lastnikov gozdov

Pomursko sekaško tekmovanje lastnikov gozdov

Zavod za gozdove OE Murska Sobota, Krajevna enota Radenci, je v bližini lovskega doma Negova, kjer je hkrati potekalo tudi tradicionalno srečanje lovcev in krajanov, organiziral izbirno pomursko sekaško tekmovanje lastnikov gozdov. Najboljši s tega tekmovanja, ki ga je povezoval domači gozdar Boštjan Režonja, so si zagotovili nastop na 19. državnem sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov, ki bo v okviru sejma AGRA, konec avgusta v Gornji Radgoni. Na tekmovanju, ki je potekalo v okviru Slovenskega tedna gozdov, s krovno temo "Znanje za gozd", ter v okviru "Druženja z uporabniki prostora v KS Negova in KS Spodnji Ivanjci", je sodelovalo 21 tekmovalcev, med njimi ena tekmovalka.

Kot je povedal Boštjan Režonja, ima izborna tekma med lastniki gozdov in javnostjo velik izobraževalni in vzgojni pomen v smislu varnega dela v gozdu, hkrati pa je prireditev tudi zelo atraktivna, zato zmeraj pritegne širok krog občinstva. In tako je bilo tudi v Negovi, kjer se je prireditev začela s pozdravnim nagovorom vodje ZGS OE Murska Sobota, Štefanom Kovačem, nato je prisotne pozdravil še domačin iz Negove, Stanislav Rojko, sicer tudi sam gozdar, lovec in radgonski župan. Samo tekmovanje je potekalo v številnih disciplinah, in sicer po preizkusu znanja iz področja varstva in zdravja pri delu, so se pomerili v: kombiniranem rezu, preciznem rezu na podlagi, zaseku in podžagovanju, kleščenju ter podiranju droga na balon.

Delo tekmovalcev, ki niso gozdarski profesionalci, so ocenjevali strokovnjaki, sodniki ki so vse discipline ocenjevali in točkovali po posebnem pravilniku. In po seštetih točkah se je izpostavilo, da je bil najboljši Gregor Bec mlajši iz Grabšincev, ki je slavil pred Dejanom Maršičem iz Gibine, prijetno pa je presenetil tudi domačin iz Negova, Branko Žurman, ki je zasedel odlično 3. mesto. Najboljši trije so prejeli lepe nagrade in pokale, več kot 30 sponzorjev pa je zagotovilo tudi nagrade za vse ostale tekmovalce ter tudi kar nekaj obiskovalcev.


Več v Zanimivosti