Pri Škedenj baru četrtič kuhali bograč

Najboljši bograč po skupni oceni komisije in publike, je skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar, drugo mesto je pripadlo ekipi Miki Bar Ižakovci, tretje pa ekipi Pizzerija Zvezda

Prlekija-on.net, nedelja, 4. junij 2017 ob 19:332
Škedenj bograč fest

Škedenj bograč fest

V soboto, 3. junija, je na parkirišču pri Škedenj baru Ljutomer, potekal The Škedenj bograč fest No. 4, kjer se je 14 ekip pomerilo v kuhanju bograča.

Prijavljene ekipe so na prizorišču dobile delovno mizo, krožnike, pribor, pijačo, kruh, tri vrste mesa, čebulo, krompir, papriko in olje, sami pa so si morali priskrbeti kotel, delovno orodje, dekoracijo in ostale začimbe. Bograč so kuhali od 14. do 18. ure, nakar je tričlanska komisija v sestavi Andrej Horvat (predsednik), Igor Žižek in Boštjan Gyorek, mag. turizma in kulinarike ocenila vse bograče. Oceno so lahko podali tudi udeleženci, skupni rezultat pa je nato dal zmagovalca.

Najboljši bograč je tako po skupni oceni komisije in publike, skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar, drugo mesto je pripadlo ekipi Miki Bar Ižakovci, tretje pa ekipi Pizzerija Zvezda. Prve tri ekipe so bile nagrajene, vsi pa so prejeli zahvale.

Poleg kuhanja bograča so drugič ocenjevali tudi samorodnice, zvečer pa je pred barom potekal še ogled finalne tekme Lige prvakov.