Nad požar še s helikopterjem

V kupu plastične gmote še vedno močno tli in se ob vsakem poskusu, da gasilci to gmoto razkopljejo, nad prizoriščem spet začne viti močan dim

Prlekija-on.net, petek, 9. junij 2017 ob 18:221
Gašenje požara s helikopterjem

Gašenje požara s helikopterjem

Velik požar, ki je v četrtek zvečer izbruhnil v industrijski coni v Ljutomeru, še vedno ni v celoti pogašen, saj znotraj prostorov, kjer je zagorelo več deset ton odpadnih sveč, pvc-granulatov in voska, v kupu te gmote še vedno močno tli in se ob vsakem poskusu, da gasilci to gmoto razkopljejo, nad prizoriščem spet začne viti močan dim.

Preberite tudi:
V industrijski coni izbruhnil velik požar
Požar gasilo okoli 300 gasilcev
Na prizorišču požara veliko razdejanje
Požar je ponoči gasilo 258 gasilcev iz domala celotnega Pomurja in dela Podravja, od Ljutomera, Gornje Radgone, Petanjcev, Črenšovcev, do Murske Sobote, Lendave, Beltincev, Ormoža, ... Sodelovalo je 30 gasilskih društev iz osmih gasilskih zvez. V začetni fazi požara je bilo slišati tudi nekaj manjših eksplozij, na strehi so bili nameščeni tudi solarni paneli, ki pa so jih gasilci v večini uspeli rešiti. Požar so gasilci lokalizirali, v notranjosti so še manjša žarišča, ki jih gasilci v izmenah že cel dan gasijo, na pomoč pa jim je popoldan priskočil še helikopter Slovenske vojske.

S helikopterjem so od približno 17. ure naprej na požarišče s košaro zlili okoli desetkrat po tri kubike vode, ki jo je helikopter zajemal v gramoznici v Babincih.


Več v Črna kronika