Novi stili Marinke in Iva so na ogled v avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Slikarja predstavljata rezultate svojega letošnjega dela

Branko Košti, nedelja, 11. junij 2017 ob 09:291
Najini novi stili v avli KUS

Najini novi stili v avli KUS

Ljubiteljska slikarja Marinka in Ivo z umetniškim nazivom AS, svoje nove slikarske stile od petka, 9. junija, predstavljata na razstavi v avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici.

Umetnika delujeta v okviru Glasbenega društva IVO-AS, ki poleg glasbene dejavnosti izvaja dejavnosti upodabljajočih umetnikov (slikarji, risarji, kiparji, ročna poslikava na steklo, keramiko, les), organizira ustvarjalne delavnice oz. kolonije in razstave.

Začetki Ivotovega likovnega ustvarjanja segajo v rano mladost, ko se je osnov slikanja in kiparstva učil kot ministrant pri frančiškanih v Varaždinu, pod vplivom dedka in očeta ga je pot zanesla tudi v glasbo, s katero se še danes aktivno ukvarja. Aktivno je slikal predvsem v mladih letih, sedaj se je reaktiviral in k likovnemu ustvarjanju vzpodbudil tudi ženo Marinko, ki je začela slikati in raziskovati svoj stil šele nedavno. Sedaj v skupnem ateljeju raziskujeta in ustvarjata svoja dela v različnih tehnikah, akrilu, spreju, akvarelu, pastelu in enkavstiki.

Na razstavi, katera bo pri Sv. Juriju na ogled v poletnem času, predstavljata dela, ki so rezultat njunega letošnjega dela, odtod tudi naslov razstave "Najini novi stili".

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje