»Pozdravljene, počitnice!« - zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

18 otrok iz vrtca Mala Nedelja se je poslovilo od vrtca, skupaj s starši, sorodniki in vzgojitelji

Prlekija-on.net, sreda, 21. junij 2017 ob 10:04
Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Kolumnistka Sonja Merljak, je v svoji kolumni o času, ko se otroci poslavljajo od vrtca in uživajo svoje zadnje, najbolj brezskrbne počitnice, preden prestopijo šolski prag, med drugim zapisala: »Takrat se namreč končuje najbolj brezskrbno obdobje v življenju. Nikoli več ne bo najpomembnejše vprašanje, ali se bomo igrali in najpomembnejša odločitev, s kom bomo to počeli. Kako krivično. Namesto, da bi življenje postajalo vse bolj brezskrbno, postaja najprej vse bolj skrbno, nato pa še vse bolj zaskrbljeno«.

Prav na tej prvi prelomni točki svoje življenjske poti, se je znašlo tudi 18 otrok iz vrtca Mala Nedelja, ki so se od vrtca, skupaj s starši, sorodniki in vzgojitelji uradno poslovili v četrtek, 15. junija 2017 v telovadnici OŠ Mala Nedelja.
Prav tako pa so zakorakali počitnicam naproti tudi otroci ostalih skupin, ki še ostajajo v vrtcu.

Prireditev ob slovesu od vrtca smo poimenovali »Pozdravljene, počitnice!«
Da že vsi komaj čakajo počitniške dni so prikazali v programu, s katerim so se obiskovalcem predstavili s pesmijo, plesom in zanimivimi gibalnimi rekviziti.

Prisrčna prireditev se je zaključila z zahvalami in obdaritvami: otroci so prejeli pohvale, priznanja in medalje ter spominsko knjigo iz vrtca, vzgojiteljicam pa so se zahvalili in jih obdarili tudi starši.

Po kulturnem programu smo na senčnem vrtčevem igrišču uživali v pogostitvi s picami, sadnim napitkom in okusnim sladoledom.

Zaključujem z mislijo o družini med počitnicami, ki pravi: »Mogoče nimamo vsega, kar bi si želeli. Ampak, ko smo skupaj, smo vse, kar rabimo.«

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Foto: Branko Košti


Več v Najmlajši