Gasilci PGD Krištanci-Šalinci proslavili 90-letnico društva

PGD Krištanci-Šalinci so svečano proslavili 90 let združevanja in dela v svojem društvu

Prlekija-on.net, nedelja, 25. junij 2017 ob 11:06
90 let PGD Krištanci-Šalinci

90 let PGD Krištanci-Šalinci

Prostovoljni gasilci združeni v PGD Krištanci-Šalinci so svečano proslavili 90 let združevanja in dela v svojem društvu. Slovesnost so organizirali pod šotorom na ploščadi igrišča ob propadajočem kulturnem domu. Slovesnosti so se udeležili tudi člani številnih PGD iz Prlekije, ki so v svečanem defileju za praporščaki vkorakali v šotor.

Gostom in udeležencem je bila opisana dolga pot društva, posodobitve opreme in poslopja, uspešnih udeležb v akcijah, predvsem zadnje ob velikem požaru v Ljutomeru. Prav letos je bila končana obnova skromnega gasilskega doma, saj je bil obdan z izolacijskimi elementi in lično obarvan, pred tem pa še obnovljeno ostrešje. Vse so dosegli z marljivim prostovoljnim delom, lastnimi sredstvi in sredstvi donatorjev. Tudi občina in zveza sta primaknili nekaj denarja iz bolj prazne malhe. Obletnica pa je tudi prilika, da se po pozdravnih govorih gostov, odlikuje zveste in požrtvovalne posameznike društva. Spisek je kar obširen, zato o odlikovancih govorijo slike.

Kot pa se ob taki priliki spodobi, so člani društva s svojimi družinami organizirali gasilsko veselico z bogatim srečelovom. Karte za dobitke so pošle, hrane in pijače pa le ni zmanjkalo.

Ob veseli glasbi so mladi in stari sproščeno zaplesali v vroči in soparni noči, društvo pa se je tudi tokrat pod vodstvom svojega neumornega predsednika, izkazalo z organizacijo.

Želimo jim uspešno delo še naprej.

YONG


Več v Kultura in izobraževanje