Vlada bo namenila posebno skrb prebivalstvu v obmejnem pasu

Miro Cerar bo danes, v soboto, 1. julija, obiskal Razkrižje, Hotizo in Mirišče, kjer se bo srečal s predstavniki lokalnih oblasti in prebivalci

Prlekija-on.net, sobota, 1. julij 2017 ob 12:043
Novinarska konferenca, foto: vlada.si

Novinarska konferenca, foto: vlada.si

Kot je znano, se je po razsodbi arbitražnega sodišča na hrvaški strani znašlo tudi 35 ljudi v devetih hišah oz. domačijah na Razkrižju. Katastrska meja je tam ostala nedotaknjena in še naprej seka dvorišča ter celo hiše ali pa je prebivalce zaprla z vseh strani, zato se prebivalci z arbitražno sodbo ne morejo sprijazniti.

Predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar, je na petkovi novinarski konferenci po srečanju z župani obmejnih občin in načelniki upravnih enot zatrdil, da bo Vlada namenila posebno skrb implementaciji arbitražne razsodbe, zlasti pa prebivalstvu v obmejnem pasu, ki jih arbitražna razsodba neposredno zadeva.

Cerar jim je zagotovil, da bodo storili vse, da bi ostali v nadaljnjem stiku s temi območji oz. njihovimi predstavniki, da bi tudi ljudem lahko dali vse potrebne informacije. Tudi načelniki so pokazali pripravljenost, da bodo v prihodnjih dneh vzpostavili neposredno komunikacijo z lokalnim prebivalstvom.

Cerar bo tako danes, v soboto, 1. julija, obiskal Razkrižje, Hotizo in Mirišče, kjer se bo srečal s predstavniki lokalnih oblasti in prebivalci.

Petkovo novinarsko konferenco si lahko ogledate v videu.


Več v Gospodarstvo